E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de sınırlı yükseliş görülebilir---

BİST-100'de sınırlı yükseliş görülebilir

BİST-100'de sınırlı yükseliş görülebilir
03 Kasım 2016 - 09:04 borsagundem.com

Alan Yatırım, sabah raporunda endekste sınırlı bir tepki yükselişinin görülebileceğini belirtti

BIST 100 Endeksi 76,000-80,000 bandındaki yatay hareketini sürdürmekte olup dün 77,200-77,600 bandında yatay hareket etti. ABD seçimleri öncesinde artan volatilite ve gelişmekte olan para birimlerinin çoğunluğundaki değer kaybı eşliğinde TL üzerindeki baskının sürmesi nedeniyle BIST Bankacılık Endeksi BIST 100 Endeksinden negatif ayrışmaya dün de devam etti. Dün BIST Bankacılık Endeksi %0,6, BIST Sanayi Endeksi %0,1 düşerken BIST 100 Endeksi %0,3 geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

FED FAİZLERİ DEĞİŞTİRMEDİ…

SAAT 10:00 EKİM AYI ENFLASYONU İZLENİLECEK…

FED, ABD seçimleri öncesinde dünkü toplantısında politika faizini değiştirmeyerek %0,5’te sabit bıraktı. Bu paralelde global piyasalarda yatay seyir görülmekte. Bugün iç tarafta saat 10:00 Türkiye Ekim ayı enflasyon verisi açıklanacak. Piyasa beklentisi %1,62 seviyesinde. Enflasyon piyasa beklentisi paralelinde gelirse yıllık enflasyon geçn aya göre %7,3’ten %7,4’e yükselmiş olacak. Bununla birlikte Ekim ayı enflasyonun genelde yüksek geldiği ve sapmaların yüksek olabildiği bir ay olarak değerlendirilmeli. Bununla birlikte Ekim ayında %10 doğalgaz indiriminin etkisi ve ITO Ekim ayı enflasyonun %1,2 şeklinde gelmesi enflasyonun beklentilerin altında kalabileceğini de göstermekte. Bu paralelde BIST 100 açısından TL üzerindeki negatifliğin banka hisseleri öncülüğünde devam etmesini beklerken bugün özelinde düşük bir enflasyon verisi son iki gündeki düşüşün ardında sınırlı bir tepki yükselişi görebileceğimizi tahmin etmekteyiz.

FOREX BÜLTENİ

Dünün en önemli gündem maddesini Fed’in Kasım ayı toplantısı oluşturuyordu. Fed Kasım ayı toplantısında beklentiler dahilinde faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Söz konusu karar,  2'ye karşı 8 oyla alındı. Toplantıya ilişkin öne çıkan ifade ise Fed’in düşük petrol fiyatlarının enflasyonu düşük tuttuğu ifadesini kullanmaktan vazgeçmesi oldu.

Avrupa’da bölgenin Ekim ayına ilişkin imalat PMI verisi beklentileri karşılayamadı. Almanya’nın işsizlik oranı ise %6,0’ya geriledi.

Petrol cephesinde, Enerji Bilgi İdaresi’nin açıkladığı haftalık ham petrol stokları 14 milyon 420 bin varil artış kaydetti. Veri sonrası petrolde kayıplar derinleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bugün yurt içinde Ekim ayına ilişkin enflasyon verisi takip edilecek olup, mevsimsel etkiler de göz önünde bulundurularak Ekim ayında enflasyonun aylık bazda %1,62 artış göstermesi beklenyior.

Avrupa’ya baktığımızda ise bölgenin işsizlik oranı verisi izlenecek.Bununla birlikte İngiltere Merkez Bankası’nın faiz oranı kararı ve Başkan Carney’in enflasyon raporu sunumu takip edilecek.

ABD’de bugün makro gündem yoğun olup; hizmet PMI, fabrika siparişleri, ISM hizmet PMI ve haftalık işsizlik başvuruları verileri takip edilecek.

USDTRY

Dün dolar dünya genelinde gelişmiş olan ülke para birimlerine karşı değer kaybederken, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine karşı değer kazandı. Akşam saatlerinde Fed’in Kasım ayı toplantısının metninde yer alan ifadeler paralelinde dalgalansa da USDTRY paritesi 3,1100 seviyesinin üzerine yerleşti.

Bugün yurt içinde Ekim ayı enflasyon verisi ve ABD’de gündeme konu olan veri akışı paritede hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında, 3,1100 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,1240 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin devam etmesi halinde 3,1500 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,1100 ve 3,0970 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

EURUSD

ABD’de siyaset sahnesinde yaşananlar doları zayıflatmaya devam etmekte. Dün akşam saatlerinde Fed kararlarının etkisiyle dolar cephesinde dalgalı seyir görülse de günün genelinde doların küresel bazda gevşeme eğilimini sürdürmesi sonrası EURUSD paritesi yükselişine devam etti. Bugün ABD’de izlenecek makro gündem EURUSD paritesinin seyri için önemli olacak.

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin devam edebilmesi için 1,1100 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,1150 ve 1,1190 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede kar satışlarının görülmesi durumunda ise 1,1040 ve 1,0990 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

ALTIN

Dün dünya genelinde dolar hem gelişmiş ülke para birimlerine hem de değerli metallere karşı gevşeme eğilimini sürdürdü ve Dolar endeksi 97,20 seviyesine kadar geriledi. Akşam saatlerinde Fed kararlarının etkisiyle altında dalgalı seyir görülse de günün genelinde doların küresel bazda gevşeme eğilimini sürdürmesi sonrası altında yükseliş devam etti. Dolar cephesinde görülen gevşemeyi yükseliş fırsatı olarak değerlendiren Altın dün 1308 seviyesine kadar yükseldi.

Bugün ABD’de takip edilecek makro ve siyasi gündem altının seyri için önemli arz etmekte.

Teknik olarak bakıldığında Altında 1304 seviyesi önemli konumdadır. Altında kar satışlarının görülmesi durumunda sırasıyla 1293 ve 1280 destek seviyeleri izlenebilir. Altında yükseliş eğiliminin devam edebilmesi için, 1304 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1315 ve 1325 seviyeleri hedeflenebilir.

USDJPY

Bu sabah Asya seansında veri akışının sakin olduğu günde doların dünya genelinde değer kaybetmesinin etkisiyle USDJPY paritesinde zayıf seyir görülüyor. Bugün ABD’de takip edilecek makro ve siyasi gündem paritenin seyri için önemli arz etmekte.

Teknik olarak bakıldığında, 103,60 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlayamayan paritede zayıf seyir görülüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 103,60 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin görülmesi durumunda 104,70 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 102,80 ve  100,90 destek seviyeleri izlenebilir.

GBPUSD

Dün dünya genelinde dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı değer kaybetmeye devam ederken, Sterlin söz konusu seyri yükseliş fırsatı olarak değerlendirdi. Bugün İngiltere ve ABD’de takip edilecek makro gündem paritenin seyri için önemli arz etmekte.

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesi 1,2400 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde 1,2150 ve 1,2030 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede yükseliş eğiliminin görülebilmesi için 1,2240 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,2400 direnç seviyesi hedeflenebilir.

BRENT

Dün Enerji Bilgi İdaresi’nin açıkladığı haftalık ham petrol stokları 14 milyon 420 bin varil artış kaydetti. Veri sonrası petrolde kayıplar derinleşti..

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 48,00 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 49,20 seviyesi hedeflenebilir. Petrolde satışların devam etmesi halinde ise 47,50 ve 46,40 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)