E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de sınırlı yükseliş görülebilir---

BİST-100'de sınırlı yükseliş görülebilir

BİST-100'de sınırlı yükseliş görülebilir
15 Şubat 2016 - 09:02 borsagundem.com

Şeker Yatırım, BİST-100 teknik analizinde endeksin güne alıcılı başlayabileceğini ancak Suriye geriliminin baskısı altında kalabileceğini belirtti.

Haftanın son işlem gününde güne yükselişle başlayan BİST 100 Endeksi petrol fiyatlarındaki toparlanma sonrası yurt dışı piyasalardaki pozitif seyrin de etkisiyle gün içinde 71.500 seviyelerini test etti. Ancak bu seviyelerde tutunmayı başaramayan Endeks kazançlarını geri vererek 71.000 seviyeleri altına geri çekilirken kapanışını da önceki kapanış seviyelerinden 70.937 seviyesinden tamamladı. İçeride ve dışarıda önemli bir veri akışının olmadığı günde piyasaların petrol fiyatları yanı sıra kur ve faizlerin seyrini takip etmesini bekliyoruz. Japonya'da ekonominin geçen yılın dördüncü çeyreğinde beklenenden daha fazla küçülmesi sonrası Japonya Merkez Bankası'nın teşvikleri artıracağı beklentilerini güçlendirmesi bu sabah itibariyle Japonya borsalarında %7 yükselmesini sağladı. Çin borsaları ise tatil sonrasında %1’e yakın düşüşle başlarken, Avrupa borsalaınında güne yükselişle başlaması bekleniyor. Yurt dışı piyasalardaki yükselişler paraelinde güne alıcılı bir seyirle başlamasını beklediğimiz piyasaların Türkiye - Suriye sınırında artan jeopolitik riskler nedeniyle yükselişlerin sınırlı kalacağını düşünüyoruz. 

Şeker Yatırım,

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)