E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de Suriye tedirginliği---

BİST-100'de Suriye tedirginliği

BİST-100'de Suriye tedirginliği
15 Şubat 2016 - 13:17 borsagundem.com

Şeker Yatırım gün içi piyasa raporunda, Borsa İstanbul'daki Suriye kaynaklı düşüşlere dikkat çekti.

Güne sınırlı pozitif eğilime başlayan BİST-100 endeksi açılışın ardından gelen sert satışlarla günün ilk yarısını %0,93 düşüşle 70.280 seviyesinden tamamladı. Japonya'dan ek teşvik gelebileceği ve haftaya yükselişle başlayan petrol fiyatlarının etkisi ile borsalar yeni haftaya güçlü tepki yükselişleriyle başladı. BIST ise hafta sonu  Suriye ile yönelik jeopolitik risklerin tekrar yükselmesinin etkisiyle negatif yönde ayrışarak haftaya satıcılı başlangıç yaptı. Suriye sınırlında yaşanan gelişmeler yurtiçi piyasalar üzerinde negatif baskı oluşturmaya devam edecektir. Piyasalar bugün saat 16:00'da konuşma yapacak olan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin yapacağı açıklamaları takip edecek. Draghi'den yeni teşvikler gelebileceği yönünde gelecek sinyalin global hisse senedi piyasalarında toparlanmayı güçlendirmesi beklenmektedir. Piyasaların Draghi'den tatmin edici bir açıklama duyamaması durumunda borsalarda tekrardan satış baskısı oluşabilir.
BIST ise toparlanmanın oluşması için Suriye'deki gelişmelere ilişkin oluşan gerginliği azaltacak haber akışının gelmesi gerekiyor. ABD piyasalarının kapalı odluğu günde işlem hacminin düşük seyretmesi beklenmektedir.
 
Endekste satış baskısı devam ederken endeks ilk hedef bölge olan 69.200-69.500 aralığını test etti. Endeks bu aralık üzerinde kalabilirse 71.500-72.200 aralığına doğru tepki yükselişi gerçekleştirme potansiyelini devam ettirecektir. Endeksin 69.200 seviyesini aşağı kırması ve bu seviye altında kalması durumunda  taban arayışı içinde satış baskısının 68.000-68.200 aralığına doğru devam etmesi beklenir. Orta vadede endeks yukarı yönde kırdığı kısa vadeli düşüş trendi destek seviyesine denk gelen bu aralık üzerinde kaldıkça tepki yükselişi ve potansiyelini devam ettirecektir. Orta vadeli göstergelerdeki eğilim tepki yükselişleri oluşsa da endekste taban arayışı ve satış baskısının devam edeceğine işaret ediyor. Gün içinde 69.200 ve altına gerileler kısa vadeli tepki yükselişi için alım fırsatı, 71.500 ve üzerine yükselişler ise Sat-AL trade için satış fırsatı olarak değerlendirilebilir. 
Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)