E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de temkinli görünüm beklentisi---

BİST-100'de temkinli görünüm beklentisi

BİST-100'de temkinli görünüm beklentisi
07 Nisan 2016 - 08:20 borsagundem.com

Meksa Yatırım, BİST-100 teknik analizinde zorlaşan gündem ve dış piyasalardaki zayıflama gibi etkenlerin endekste temkinli görünümün sürebileceğini değerlendirdi.

BİST-100 Endeksi dünü 1.452 (% 1.75) puanlık düşüş ile 81.511 seviyesinden ve 4.470 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsada kâr satışlarıyla sürüyor. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise yükseliş var.

Dış piyasaların seyri, yarınki Moody's Türkiye değerlendirmeleri, FED toplantı tutanakları. Nisan ayında gerçekleşecek olan Türkiye Merkez Bankası başkanlık değişimi, terör eylemleri, petrol fiyatlarındaki gerileme, Suriye, gelişen ülke para birimlerinin seyri, Çin, ABD ve Euro Bölgesine ait makro ekonomik veriler genel gündem konuları. FED kaynaklı iyimserlik fiyatlanınca yerini daha temkinli görünme bıraktı. Beklentilerin altında gelen Mart enflasyon verilen sonrası Merkez Bankasının faiz indirimi olasılığı artarken bankacılık sektörü konusundaki açıklamalar rağmen Moody's'den not ve görünüm değişikliği beklenmiyor. Dün akşam açıklanan FED tutanakları Yellenin açıklamalarını yansıtıyor. Bu açıdan piyasalar üzerindeki etkisi sınırlı. Piyasaların seyri konusunda para girişlerinin devamı önemli olacak. İç piyasalar dün itibariyle dışarıya göre daha zayıf. Zorlaşan gündem, dış piyasalardaki zayıflama, endekste oluşan primler ve olumlu gelişmelerin belli ölçüde fiyatlanmasına bağlı olarak temkinli görünüm sürebilir. Dış piyasalardaki toparlanma çabaları bugün için iç piyasalara da yansıyabilir.

BİST'te kısa periyotta görünüm zayıf

Endekste kâr satışlarına rağmen çıkış trendi korunuyor, ilk destek 81.500 seviyesinde. Bu seviyenin üzerinde tepki görülebilir. Sonraki destekler 81.000 ve 80.000 seviyelerinde. İlk dirençler İse 82.300-82.500 seviyesinde bulunuyor. Tepki çıkışının devamı için 82.500 seviyesinin geçilmesi önemli. Sonraki dirençler 83.200 ve 83.700 seviyelerinde. Endekste son dönemde oluşmaya başlayan düşüş formasyonlarında "Çift Tepe" formasyonun işlerlik kazanması için 80.000 seviyesinin altına gelinmesi gerekecek. Destek seviyelerinde tepki alımları görülebilir. Ancak direnç seviyelerinde kâr satışlarıyla karşılaşma olasılığı yüksek.

Petrol fiyatları yükseldi

82.500 seviyesini geçemeyen çıkışlarda veya 81.500 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. 82.500 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.

Meksa Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)