E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST alıcılı seyirle açılabilir---

BİST alıcılı seyirle açılabilir

BİST alıcılı seyirle açılabilir
05 Nisan 2018 - 09:06 borsagundem.com

Borsa İstanbul'a yurtdışı piyasalardaki olumlu havanın yansıması bekleniyor

Güne dün hafif pozitif başlayan BIST-100 Endeksi sonrasında yönünü aşağı çevirdi. Çin'in ABD'den ithal ettiği ürünlere gümrük tarifesi getireceği haberlerinin ardından ABD vadeli endeksleri ve Avrupa borsalarında görülen sert satışlar BİST’i de olumsuz etkiledi. TL’deki değer kaybı ve yurtdışına paralel satışlarla karşılaşan Endeks, günü yüzde 0.5 düşüşle 113.976 seviyesinden tamamladı. ABD Başkanı Trump’ın, ABD’nin Çin’le bir ticaret savaşında olmadığı yönünde yapmış olduğu açıklamalar ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin endişelerin azalmasına neden olurken, ABD borsalarının günü yükselişle tamamlamasını sağladı. ABD’de pozitif kapanışların ardından bu sabah Asya borsalarında
alıcılı bir görünüm hakim. Avrupa borsalarının da güne yükselişle başlaması bekleniyor. ABD ile Çin arasında devam eden dış ticaret anlaşmazlığına ilişkin endişelerin azalması sonrası yurt dışında görülen olumlu hava paralelinde BİST’in güne alıcılı bir seyirle başlamasını beklemekteyiz. Gün içinde veri tarafında bugün ABD’den gelecek dış ticaret dengesi ve haftalık işsizlik başvuruları verileri izlenecek.

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)