E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
20 Şubat 2017 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.27 oranında düşüşle 88 bin 587 puandan kapadı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları geçtiğimiz haftayı pozitif tarafta kapadı. Bugün ABD borsalarının kapalı olmasını fırsat bilen Asya piyasaları ise alıcılı seyretti. Küresel piyasalar bugün ABD borsalarının kapalı olması nedeniyle sakin seyredebilir.

Borsa İstanbul için ise analistler 88 bin 400 puanın ilk etapta önemli destek seviyesi olarak görüyorlar. 88 bin 400 puan aşağı yönlü kırılırsa kar satışlarının hızlanabileceğini, olası yükselişlerde ise 89 bin 600 puanın görülebileceğini analistler kaydetti.

Bu veriler ışığında Borsa İstanbul güne yüzde 0.71 oranında yükselişle 89 bin 458 puandan başladı. Gün ortasına doğru Borsa İstanbul primlerini sildi ve negatif tarafa geçti. Saat 16:53 itibariyle yüzde 0.17 oranında düşüşle 88 bin 676 puan seviyesinde seyretti.
Borsa İstanbul günü yüzde 0.27 oranında düşüşle 88 bin 587 puandan kapadı.
Borsa İstanbul gün içinde en düşük 88 bin 467 puan, en yüksek 89 bin 583 puanı gördü.

Altın kazançlı seyrediyor

KÜRESEL PİYASALAR ALICILI

ABD borsalarının kapalı olması nedeniyle Asya piyasalarında primli gün seyredildi. Japonya ve Asya borsalarında yataya yakın seyir hakim oldu.

Petrol yatay seyrediyor

DOLAR YENİ HAFTAYA SAKİN BAŞLADI

ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle dolar tarafında da pek hareket gözlemlenmedi. Dolar güne 3.62 TL seviyesinden başladı. Gün ortasında ise dolar hafif yükseldi ve 3.63 TL seviyesine çıktı.

BUGÜN AÇIKLANACAK ÖNEMLİ VERİLER

Yurt-içinde ve Avrupa'da tüketici güveni endekslerini takip edeceğiz. TSİ 10:00'da TÜİK Şubat ayı güven endeksini açıklayacak. Ocak ayında endeks 63,4 seviyesinden 66,9 seviyesine toparlanmıştı. Ocak ayında beklenenden fazla artan enflasyona karşı Şubat ayındaki kur istikrarının tüketici güvenini ne kadar değiştirdiğini gözlemleyebileceğiz. Ocak ayında hane-halkı talebinin en önemli göstergelerinden otomobil satışları %10 artış kaydetmişti. TSİ 18:00'de Avrupa Komisyonu Şubat ayı tüketici güvenini açıklayacak. Avrupa'da tüketici güveni artan benzin fiyatlarına rağmen güçlenme eğilimini korumakta. 2011 Avrupa Borç Krizi sonrasında -3,6 ile 2015 Mart ayında en yüksek seviyesine ulaşan endeks geçen yıl Mart ayında -9,7 değerine kadar zayıfladıktan sonra yeniden artış eğilimine girdi ve Ocak ayında -4,9 seviyesine kadar yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)