E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST desteğin altında başlayabilir---

BİST desteğin altında başlayabilir

BİST desteğin altında başlayabilir
08 Temmuz 2013 - 09:00 borsagundem.com

Avrupa, Asya ve Türkiye’de yayınlanacak haberler doğrultusunda bu hafta da yoğun görünüyor

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
ABD borsalarının Avrupa piyasalarının kapanışının ardından toparlanmasına karşılık pozitif gelen verinin Asya Pasifik’teki negatif etkisine de bağlı olarak BIST-100’ün bugüne 73.000 desteğinin üzerinde kalmaya çalışarak başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Global borsa endeksleri, Mısır’daki darbe, Portekiz’deki siyasi istikrarsızlık, petrol fiyatlarındaki yükseliş, Yunanistan’ın Troyka heyeti ile görüşmelerini sonuçlandıramamış olması, Avrupa MB’nın faiz indirimine işaret ederek düşük faizlerin uzun süre korunacağı söylemesi, ABD’de beklentilerden hayli iyi gelen istihdam verilerinin varlık alımlarının azaltılacağını göstermesi kapsamında dalgalı
hareket etti. Yeni haftanın piyasa gündemi, başta ABD’de açıklanacak makro veriler ve 2.çeyrek bilançolar olmak üzere Avrupa, Asya ve Türkiye’de yayınlanacak haberler doğrultusunda bu hafta da yoğun görünüyor. Bu kapsamda, bugün Alcoa ile başlayacak ABD bilanço sezonunda ikinci çeyrek karların ilk çeyreğe göre yine artış göstereceğinin beklenmesi (Dow Jones Sanayi Endeksi hisselerinde bu oran %6,3) FED’in varlık alımlarına tehdit olarak görülmeli ve şirket karları iyi geldikçe bu durumun borsalara yansımasının negatif olacağı beklenmelidir. Bilançoların yanı sıra, ABD ve Almanya’daki tahvil ihraçlarının
bulunması ve ABD 10 yıllık hazine kağıtlarının getirisinin %2’lerden çok hızlı olarak %2,74’e yükselmesi, önümüzdeki dönemde faizleri daha yakından takip etmeyi gerektiriyor ve gelişmekte olan ülke borsalarının soluk alabilmesi için ABD tahvil faizlerinin %2’ye doğru inmesi gerekiyor. Bu doğrultuda, yeni haftada başlıca izlenmesi gereken üç ana unsur  ABD faizleri, makro veriler ve bilançolar olacaktır. Özetle, veriler ve bilançoların iyi gelmesi gelişmekte olan ülke borsaları açısından negatif, kötü gelmesi pozitif olacaktır. Benzer şekilde faizlerdeki yükseliş negatif, düşüş ise pozitif olarak karşılanmalıdır.
Bugünkü Hisse Önerilerimiz: ASELS, ISGYO "
ETİ MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)