E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST dirençleri geçecek mi---

BİST dirençleri geçecek mi

BİST dirençleri geçecek mi
18 Temmuz 2013 - 08:59 borsagundem.com

Beklendiği gibi dün piyasalarda FED Başkanı Bernanke etkisi vardı

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
Intel’in beklentileri karşılamayan sonuçlarının vadeli borsalarda kendini göstermesi, IMF’nin Çin’deki yavaş büyümenin riskleri artırdığı uyarısı gibi nedenlerle BIST-100 endeksinin bugüne hafif satıcılı olarak 77.000 civarından başlamasını bekliyoruz.
Beklendiği gibi dün piyasalarda FED Başkanı Bernanke etkisi vardı. Konut başlangıçları verisinin tahminlerden daha kötü gelmesine karşılık Bernanke’nin aylık tahvil alım miktarını bu yıl azaltma planında değişiklik olmadığını, varlık alım hızının önceden belirlenmediğini ve ekonominin görünümüne göre tahvil alımlarının hızında iki yönde de değişiklik yapılabileceğini ifade etmesi, ABD ve Avrupa borsalarındaki yükselişin devam etmesine neden oldu.
Bernanke ve konut başlangıçları haricinde önemli bir haber akışının bulunmadığı dünün aksine bugün piyasalarda daha fazla sayıda makro veri takip edilecek. Bu doğrultuda, saat 15:30 – 17:00 arasındaki üç ayrı ABD datasının yanı sıra saat 11:30’da İngiltere’de perakende satışlar verisi ile seans esnasında bilançolarını açıklayacak Morgan Stanley ile Verizon günün etkili haber akışları olacak diyebiliriz. Dün 77.000 direncinin üzerinde kapanış yapan BIST-100 endeksinin bu seviyenin üzerinde kalıp kalamayacağı ve güçlenmesi açısından bugünkü veriler belirleyici olacaktır. Bernanke’ye sınırlı tepki veren gelişmiş ülke borsalarına karşılık BIST’in son günlerde gösterdiği güçlenme belirtileri teknik açıdan olumlu olsa ve kısa vadede 80.000–82.000 aralığı test edilse dahi önümüzdeki gündeme bakarak çok iştahlı olunmamasını ve hatta bu seviyelerin görülmesi durumunda hisse azaltımına gidilmesini uygun görüyoruz. Bu kapsamda, beklemiyor olsak da, 87.000’lere doğru hareket devam ederse, ekonomideki yavaşlama, yurtdışındaki karışık politik görünüm ve global çapta likidite azalmasının gelişmekte olan ülkelerden para çıkışına yol açacağı unsurlarına bağlı olarak bu yükseliş, yatırımcıların çıkış yapma hareketi olarak algılanmalıdır.
    Bugünkü Hisse Önerilerimiz: GUBRF, TCELL
ETİ MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)