E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST güne sınırlı pozitif başlayacak---

BİST güne sınırlı pozitif başlayacak

BİST güne sınırlı pozitif başlayacak
17 Kasım 2016 - 08:55 borsagundem.com

Şeker Yatırım sabah raporunda BİST’in güne ABD tahvil faizlerindeki hafif geri çekilmenin etkisinde sınırlı pozitif bir seyirle başlayacağını belirtti.

Güne dün hafif alıcılı bir seyirle başlayan BIST 100 Endeksi sonrasında yönünü aşağı çevirdi. FED’in yeni ABD başkanı seçilen Trump sonrasında faizleri beklenenden daha hızlı artıracağı endişeleri nedeniyle gün içinde ABD tahvil faizleri ve Dolar endeksi yükselirken, gelişmekte olan kurlarda değer kaybı hızlandı. İçeride döviz kuru ve tahvil faizlerindeki yükseliş ile birlikte artan satış baskısı ile 75.000 seviyeleri altına sarkan Endeks günü %0.3 düşüşle 74.759 seviyesinden tamamladı. Bugün piyasaların gözü Trump'ın ABD başkanlığına seçilmesinden bu yana ilk kez Kongre'de konuşacak olan FED Başkanı Yellen’in TSİ: 18:00’de yapacağı açıklamalarda olacak. Bunun yanı sıra ABD’de açıklanacak Ekim ayı TÜFE enflasyon verileri ile haftalık işsizlik verileri izlenecek diğer önemli veriler olacak. Japonya Merkez Bankası bugün yaptığı açıklamada, sabit faizli tahvil alım işlemleri yapacağını açıkladı. Ancak Japonya Merkez Bankası’nın yaptığı açıklamalar piyasalar üzerinde bir etki yaratmadı. Yellen’in
açıklamaları öncesinde azalan risk iştahı ile birlikte Asya borsalarında bu sabah itibariyle aşağı yönlü yatay seyirler görülürken, Avrupa borsalarında da güne yatay bir seyirle başlama beklentisi hakim. BİST’in güne ABD tahvil faizlerindeki hafif geri çekilmenin etkisinde sınırlı pozitif bir seyirle başlayacağını günün devamında yurt dışı ve alternatif piyasaları izlemesini bekliyoruz.

Şeker Yatırım

BİST'te yükselişte 75 bin 600 puan hedeflenebilir

 

Piyasaların odağında Yellen olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)