E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul son iki yılın zirvesinde---

Borsa İstanbul son iki yılın zirvesinde

Borsa İstanbul son iki yılın zirvesinde
23 Şubat 2017 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul son 2 yılın en yüksek seviyesi olan 89 bin 270 puanı gördü

ABD hisse senedi piyasalarında Dow Jones sanayi endeksi günü yukarıda tamamlarken, Nasdaq ve S&P endeksleri değer kaybı yaşadı. S&P 500'ün alt endeksleri arasında en yüksek değer kaybı yüzde 1.1 ile enerji sektörü hisselerinde yaşandı.

Borsa İstanbul için analistler düşüşlerde kritik desteğin 88 bin 300 puan olduğunu belirtiyorlar. Yükseliş tarafında ise 89 bin 500 puanın önemli direnç noktası olduğunu ve bu noktanın aşılması halinde 90 bin puanın üzerinin görülmesinin olası olduğunu belirtiyorlar.

Dün Koç Holding, Turkcell gibi hisselere kapanışa doğru gelen sert satışlar nedeniyle Borsa İstanbul anlık da olsa sert düşüş yaşadı. Yaklaşık 1.5 oranında düşüş yaşayan Borsa İstanbul, Turkcell ve Koç Holding hisselerinin otomatik seans durdurmadan çıkmasına müteakip kayıplarını azalttı. Turkcell ve Koç Holding hissesinde de kayıplar otomatik seans durdurmanın ardından telafi edildi.

Analistler Koç Holding ve Turkcell hissesinde tombul parmak ve algoritmadan kaynaklı satışların geldiğini sosyal medya hesaplarında paylaştılar.

Borsa İstanbul bugüne yüzde 0.36 oranında yükselişle 88 bin 851 puandan başladı. Açılışın ardında Borsa İstanbul primli seyrini gün boyunca sürdürdü. Borsa İstanbul günü yüzde 0.69 oranında yükselişle 89 bin 138 puandan kapandı.

Borsa İstanbul son 2 yılın en yüksek seviyesini 89 bin 270 puanı gördü. Daha önce 02-02-2015 tarihinde 89 bin 712 puanı görmüştü.

Gün içinde en düşük 88 bin 736, en yüksek 89 bin 270 puanı gördü.

Günün önemli şirket haberleri 23/02/2017

DOLARDA FED TUTANAKLARI ETKİSİ

Dolar kuru Fed tutanakları etkisi ile düşüşte. Fed yetkililerinin ABD ekonomisinin rayına girmesi nedeniyle faiz artırımının yakın zamanda olabileceğini dile getirdiler. Ancak mali politikada yeni yönetimin değişiklik yapmasına ilişkin de endişeler toplantıda dile getirildi. Genel kanı olarak mali politikalarda yapılacak değişikliklerin ABD ekonomisini pek etkilemeyeceği olarak öne çıktı.

Dolar bu açıklamalara paralel olarak gün sonuna doğru 3.5582 TL seviyesini gördü. Euro ise 3.7682 TL seviyesinde işlem görüyor.

Petrol stok verisi öncesi yükselişte

GÜNÜN VERİ TAKVİMİ

Bugün veri takvimi rahat. Yurt-içinde her Perşembe günü açıklanan sermaye hareketleri ve döviz tevdiat hesaplarını (DTH) takip edeceğiz (TSİ 14:30). Yurt-dışında ise Almanya'nın dördüncü çeyrek büyümesinin detaylarını görme şansına kavuşacağız (TSİ 10:00). İngiltere'de dün açıklanan detaylar büyüme oranının ilk tahmine göre yukarı yönde güncellenmesine neden olurken (dönemsel bazda %0,6 à %0,7) yatırımların zayıflığı geleceğe dönük İngiltere için düşündürücü bir gelişmeydi. Brexit süreci netlik kazanmadan İngiltere'de yatırımların toparlanmasını beklememek gerekiyor. Almanya'da ise daha önce %0,4 oranında açıklanan geçici büyüme oranının sabit kalması bekleniyor. ABD'de öğleden sonra TSİ 16:30'da FED'in Şikago Şubesi tarafından ülke geneli için açıklanan faaliyet endeksini takip edeceğiz. Şikago Faaliyet Endeksi'nin üç aylık ortalaması enflasyonist baskılar açısından önemli (şu anda ABD'de durgunluk riski olmadığı için endeksin o tarafına odaklanmıyoruz). Üç aylık ortalaması -0,07 seviyesindeki endeksin bu ay sıfır (0) değerini alması bekleniyor. Endeksin mevcut seyri FOMC tutanaklarındaki enflasyon görünümü ifadeleriyle uyumlu olacaktır. Çünkü enflasyonist sinyaller için endeksin 0,7 değerinin üzerine çıkabilmesi gerekiyor. Merkez bankaları tarafında ise FED konuşmacılarından ziyade Avrupa Merkez Bankası'nın baş-ekonomisti ve bizim açımızdan beyni konumundaki Peter Praet'in konuşmalarını takip edeceğiz.

Altın dar banda sıkıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)