E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST için kritik günler başlıyor---

BİST için kritik günler başlıyor

BİST için kritik günler başlıyor
17 Eylül 2013 - 08:50 borsagundem.com

Uzun zamandır tartışılan ve beklenen kritik günler gelip çatmış durumda, FED’in Eylül toplantısı bugün başlıyor

"Kritik Günler..
Dün yeni haftaya başlarken piyasalarda görülen şenlik havasının günün kalanında da devam ettiğini gördük… Görev süresi bu yıl dolan şuanki FED Başkanı Bernanke’nin yerine gelebilecek iki güçlü adaydan
biri olan eski ABD Hazine bakanı Summers’ın adaylıktan çekildiğini açıklaması (Summers’ın para politikasını normalleştirme konusunda daha agresif olabileceği beklentisi piyasaları strese sokuyordu) ve Suriye konusunda da Rusya ve ABD arasında varılan mutabakat piyasaların sırtındaki iki önemli yükü alarak bu ayki kritik FED toplantısını başka bir güncel endişe olmaksızın beklemelerini sağladı…
Uzun zamandır tartışılan ve beklenen kritik günler de gelip çatmış durumda… FED’in Eylül toplantısı bugün başlıyor, yarın da devam edecek ve yarın akşam kararın açıklanması sonrası Başkan Bernanke’nin sunumu olacak.
FED’in tahvil alımlarında azaltıma bu toplantıda mı gideceği hala tartışılıyor, azaltımın tedrici bir şekilde ve yumuşak bir geçişle yapılacağı zaten biliniyor ve ‘tapering’ bir miktar fiyatlanmış durumda ancak Aralık ayına ertelenen beklentilerin de var olduğunu hatırlarsak azaltım kararının bu toplantıda gelmesi (tabi boyutuna da bağlı olmak kaydıyla) biraz moral bozabilir.
Yurtiçinde ise bugün gündemimiz TCMB PPK toplantısı. 27 Ağustos’ta TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın konuşmaları faiz tarafında görüşlerin daha da netleşmesini sağlamıştı, bu çerçevede faiz tarafında (gerek
politika faizinde gerekse koridorda) bir değişiklik beklemiyoruz ancak piyasanın da beklediği döviz tarafında ne gibi önlemler alınacağı.
Rezerv opsiyon mekanizması ve katsayılarının yanında döviz cinsi zorunlu karşılıklar üzerinden de adımlar atılabileceği piyasa beklentileri dahilinde.. Bize göre ise Merkez, TL karşılıkların yabancı para cinsinden tutulabileceği max. oranı ölçülü bir şekilde aşağı çekerken ROK’larda da bir indirime gidebilir.
BİST 100 endeksi özelinde resime baktığımızda ise küresel piyasalarda şenlik havasına katılınması ile güne % 2’ye yakın primle başlamıştık, Suriye sınırında düşen helikopter haberi biraz tedirginlik yaratarak satış getirse de etkileri kalıcı olmamıştı. Ancak uçağı angajman çerçevesinde Türk uçaklarının düşürdüğü açıklaması piyasa kapandıktan sonra geldiği için etkisi görülmedi, tedirginliği biraz artırabilir ki dün 1,99’un da altına sarkan DolarTL’nin bu sabah yine 2 TL sınırında olduğunu görüyoruz. Gevşeme halinde (ki %3,6’lık primin ardından bir düzeltme gelebilir) 73,500 ve 73,000’in ardından 72,500’ü görebiliriz. 73,000’i de aşarak 74,200 üzerinde tutunulduğu için momentum hala pozitif, Merkez’dan gelecek tatmin edici kararlar da yükseliş getirir ki dirençlerimiz de zaten 75,100/75,600 ve 76,400 seviyelerinde…"
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)