E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST yeni güne nasıl başlayacak---

BİST yeni güne nasıl başlayacak

BİST yeni güne nasıl başlayacak
13 Aralık 2016 - 09:05 borsagundem.com

Şeker Yatırım sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi. Kurum, raporunda BSİT-100'ün yurtdışı piyasalardan pozitif ayrışmaya devam edebileceğini değerlendirdi.

Hafta sonu İstanbul’da yaşanan terör saldırısı, yükselen Dolar/TL kuru ve tahvil faizlerinin yanında yurt dışında artan petrol fiyatlarının da olumsuz etkisiyle haftaya satıcılı bir seyirle başlayan BIST 100 Endeksi, Ekim ayı cari işlemler verisinin beklentilere (-1.67 milyar dolar) paralel gelmesine karşın, 3Ç büyüme verisinin beklentilerden (-%1.8) kötü gelmesinin de etkisiyle bu satıcılı seyrini sürdürerek gün
içinde 75.000 seviyeleri altına sarktı. Ancak, özellikle tahvil faizlerindeki yükselişe rağmen bu seviyelerden gelen tepki alımları ile gün sonunda toparlanan ve tekrar 76.000 seviyeleri üzerine yükselen BIST 100 Endeksi günü %0,7 yükselişle 76.240 puandan tamamladı.
Özellikle yurt dışında yarın akşam açıklanacak FED’in faiz kararı ve sonrasında yapacağı açıklamalara odaklanan piyasalar, bugün ise Almanya’da açıklanacak ZEW endeks verilerini takip edecek. İçeride ise önemli bir veri akışı bulunmuyor. FED’in faiz kararı öncesinde Asya borsalarında yatay sakin bir seyir görülürken, Avrupa borsalarında da satıcılı bir seyir beklentisi hakim. Dün gün sonuna doğru gelen alımlarla yurt dışından pozitif ayrışan BİST’in bugün bu seyrini sürdürmeye çalışacağını düşünüyoruz.

Şeker Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 13.12.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)