E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST yeni güne nasıl başlayacak---

BİST yeni güne nasıl başlayacak

BİST yeni güne nasıl başlayacak
29 Aralık 2016 - 08:47 borsagundem.com

Vakıf Yatırım sabah raporunda piyasalardaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Güne 76,600 üzerinden yatay başlayan BİST, günün devamında Suriye’de ateşkes ile ilgili olarak Rusya ile Türkiye’nin taraflara sunulacak planda anlaştığı haberiyle birlikte 77,500 seviyelerine kadar yükseldi. 77,000 seviyeleri üzerinde tutunmayı başaran BİST, kapanışını da 77,548 seviyesinden gerçekleştirdi.
Avrupa'da dün madencilik sektörü hisselerinde yükselişler görülürken, İtalyan bankalarına yönelik devam eden endişeler nedeniyle bankacılık sektörü hisseleri olumsuz bir görünüm sergiledi. Gösterge endeks ise karışık görünümle beraber sınırlı artışlar kaydetti. ABD'de ise borsalarda satış baskısı gözlendi.
Dow Jones endeksi 111 puan değer kaybederken, S&P 500 endeksi ise %0,8 düşüşle Ekim ayından bu yana en kötü günlük performansını kaydetti. 
Yurt içi piyasalar bugüne ekonomi güven endeksinin açıklanması ile başlayacak. ABD’de ise TSİ 16:30’da toptan stoklar verisi izlenecek. ABD piyasalarında gözlenen satış baskısı ardından bu sabah Asya tarafında Japonya piyasaları %1’in üzerinde satıcılı. Çin piyasaları yatay bir seyir izliyor. Yurt dışı piyasalarda bugün satış eğiliminin ön planda olması BİST’in de güne bir miktar realizasyon ile başlamasını beraberinde getirebilir.

Vakıf Yatırım

Günün önemli şirket haberleri 29/12/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)