E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST yukarı yönlü deneme yapabilir---

BİST yukarı yönlü deneme yapabilir

BİST yukarı yönlü deneme yapabilir
10 Ocak 2017 - 08:51 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un güne yatay başlayıp gün içinde primlenmesi bekleniyor

Güne satış baskısıyla başlayan BİST, beklentilerin altında gelen sanayi üretimi verisi ardından gözlenen satışları karşılayarak yönünü yeniden yukarı çevirdi. Kur tarafında yaşanan hızlı yükselişle
birlikte BİST’ e yansıyan satış baskısına karşın yukarı hareket korunurken, günün kapanışı 77,394 seviyesinden gerçekleşti.
Avrupa'da, Lufthansa ve diğer bazı şirketlerin 2017 yılına ilişkin kötümser beklentiler açıklaması ile ilgili şirket hisseleri olumsuz etkilendi ve böylece gösterge endeks günü düşüşlerle tamamladı. İngiltere'de ise Başbakan May' ın Brexit' e ilişkin açıklamaları ardından Sterlinin değer kaybetmesi ile FTSE 100 endeksi yükselerek olumlu ayrıştı. ABD'de ise dün Nasdaq endeksi değer kazanmaya devam ederek rekor tazelerken, enerji sektöründe artan satış baskısı sonucu Dow Jones ve S&P 500 endeksleri düşüşler gösterdi.Bugün yurt içi ve yurt dışında önemli bir veri akışı bulunmamaktadır. Sabah Çin tarafında beklentilerin altında kalan enflasyon verisi ardından piyasalar hafif satıcılı seyrederken, Japonya piyasaları da satıcılı. Avrupa piyasalarının da güne satıcılı başlaması bekleniyor. Kur tarafında dün gözlenen yukarı hareket, bu sabah yerini sakin bir seyre bırakırken, ABD tahvil faizleri ve Dolar
endeksi de aşağı yönlü bir seyir izliyor. BİST’ in güne yatay başlamasını, günün devamında da yukarı denemelerine devam etmeye çalışacağını düşünüyoruz.

BIST 100 Teknik Analiz

Kapanışını 77,394 seviyesinden gerçekleştiren BİST, 77,000 üzerinde kalarak yukarı denemelerini sürdürmeye çalışacaktır. Yükselişlerde ilk hedef 77,500-77,800 aralığı olarak takip edilmelidir. Dün satış gelen bu aralıktan satış gelip gelmeyeceği de yakından izlenmelidir.

Şubat Vadeli BİST 30 Kontratı

94,925 seviyesinden kapanan Şubat vadeli BİST 30 kontratı, 94,500 üzerinde kalarak yükseliş denemelerini sürdürecektir. Kontratta 95,300-95,800 aralığı yukarı hareketlerde ilk hedef konumunda.

Şubat Vadeli USD/TRY kontratı

Şubat vadeli USD/TRY kontratının güne 3,7500 seviyeleri üzerinden başlamasını bekliyoruz.
Kontratta 3,7400 altına gelinmediği sürece yön yukarıdır.

Şubat Vadeli Euro/TRY kontratı

Şubat vadeli Euro/TRY kontratının güne 3,9900 seviyelerine doğru yükselerek başlamasını bekliyoruz.
3,9400 altına gelinmediği sürece kontratta yön yukarıdır.

Vakıf Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)