E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST yurtdışı piyasalara paralel seyir izleyebilir---

BİST yurtdışı piyasalara paralel seyir izleyebilir

BİST yurtdışı piyasalara paralel seyir izleyebilir
27 Ağustos 2018 - 09:21 borsagundem.com

Uzun süren Kurban Bayramı tatili ardından Borsa İstanbul'un yabancı piyasalara paralel seyir izlemesi bekleniyor

Borsa İstanbul, uzun kurban bayramı tatili öncesi yarım gün işlem gördüğü günü yükselişle tamamladı. Bayram öncesi S&P ve Moody’s’in Türkiye’nin kredi notu indirimleri TL varlıkları üzerinde bir etki yaratmadı. Güne alıcılı bir seyirle başlayan ve 90.000 seviyeleri üzerine yerleşen Endeks günü %1.6 yükselişle 90.186 seviyesinden tamamladı. Özellikle geri alım kararı açıklayan İş Bankası hisselerindeki yükseliş BİST’teki yükselişi destekledi. Yurt içi piyasaların bayram nedeniyle kapalı olduğu günde yurt dışı piyasalarda pozitif bir hava hakimdi. Ayrıca, Fed Başkanı Powell’ın Jackson
Hole'da yapmış olduğu konuşmasında faiz artışlarına kademeli olarak devam edeceğini belirtmesi ve konuşmasının güvercin tonda olması döviz kurlarının hafif gerilemesine neden oldu. Uzun bayram tatili sonrası BIST’in güne yurtdışı piyasalarının da desteği ile alıcılı bir seyirle başlamasını ve gün içinde bu seyrini sürdürme çabası içinde olamasını beklemekteyiz.

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)