E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST100 toparlanma gayretinde---

BİST100 toparlanma gayretinde

BİST100 toparlanma gayretinde
15 Şubat 2019 - 09:10 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından açıklanan piyasa analizi...

"BİST100 Endeksinde haftaya alıcılı başlayan endekste geri çekilme 100.700 seviyesini test etmesi ardından gelen alışlarla birlikte yerine yükselişe bırakırken gün sonunda kapanış 102.130 seviyesinden gerçekleşti. Dolar/TL'de ise 5,25 seviyesinden başlayan yükselişte 5,3170 direncinin üzeri test edilirken gün sonu kapanışlar geri çekilmeyle birlikte 5,2860 seviyesinden gerçekleşti. Küresel piyasalar bir yandan Trump'ın Meksika Duvarı ile ilgili OHAL ilan edebilme korkularını fiyatlarken diğer tarafta Brexit ile ilgili yaşanan olumsuz gelişmeler ile ABD/Çin Makro verilerinde gözle görülür bozulmaların karışık fiyatlamalarıyla günü tamamladı. FED Başkanlarının ise gerek Bilanço küçültme ve gerekse Faiz artırımı konusunda sabırlı olmanın dışında artırım konusunda en fazla bir artış ve Bilanço küçülteme konusunda 2019 sonunda son vermeli şeklinde gittikçe şekillenen açıklamaları küresel piyasa traderların gelişmekte olan ülke tahvillerine yönlendirirken bu durum gelişen ülke hisse senetleri piyasalarında toparlanmalara neden oldu. ABD/Çin görüşmelerinde belirsizlerin devam etmesi bir süre daha bu karışık seyre neden olacaktır .

BİST100

BİST100 endeksinde ise 100.700 seviyesinden başlayan alımların endeksin 102.100 seviyesine çıkartması ardından bugün 102.500 seviyesinin geçilmesi durumunda 103.500 yeniden hedef değer olarak öne çıkmakta. Soçi Zirvesi ardından zirveyi gerçekleştiren Türkiye/Rusya/İran Liderlerinin açıklamalarının yansımaları da takibimizde olacak.

15 Şubat Cuma 10:00/İşsizlik Oranı/Kasım/Beklenti: % 11.8/Önceki: % 11.6 11:00/Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi/Ocak/Önceki: - 18.1 milyar TL verileri takibimizde.

ABD tarafında ise Sanayi üretimi ve Kapasite Kullanım Oranlarını takip ediyoruz. Bu akşam geç saatlerde Türkiye Ekonomisine dair açıklamalar yapması beklenen S&P Kredi Derecelendirme Kurumunun Not ve görünümde bir değişikliğe gitmesi beklenmemekle birlikte son gelen Sanayi Üretimi ve Cari açık verileri ardından Durağan olan görünümü Negatife çevirme ihtimaline karşın dikkatli olmalıyız.

Manşette Neler Var

" S&P TR Değerlendirmesi Bugün. Not ve görünümde bir değişiklik beklenmemekte. Son Ülke notumuz B+ Görünüm Durağan.

" Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın hükümetin açılabilmesi için iki partinin üzerinde anlaştığı "Ulusal Güvenlik Yasasını" imzalayacağını ancak aynı zamanda Meksika sınırına inşa etmek istediği duvara gerekli bütçeyi sağlayabilmek için "ulusal çapta acil durum" ilan edebileceğini açıkladı.

" Çin Tüketici Fiyatları Endeksi Ocak ayında önceki yılın aynı dönemine göre % 1,7 artarak beklentilerin altında kaldı.

" ABD borsaları zayıf gelen ekonomik veriler ve Çin'den talep edilen ekonomik reformlara yönelik yol alınamamasıyla karışık seyretti. Avrupa da ise İngiltere hariç satıcılı seyir hakimdi.

" Soçi Zirvesi Türkiye/Rusya/İran'ın ortak açıklamasında,

"(Liderler) Suriye'de ayrılıkçı gündemlere karşı durma kararlılıklarını ifade etmişlerdir.

" Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Gökdere Meydanı'nda düzenlenecek mitingde halka hitap edecek.(Bursa/14.30)

" İngiliz Parlamentosu May'in yeniden müzakere sürecine parlamento desteği için sunduğu önerge reddedildi.

" Traderlar, küresel büyüme endişelerinin artmasıyla birlikte küresel gelişen piyasa tahvillerine yöneliyor.

" FED/Brainard: FED'in bilanço küçültmesi 2019 sonlarında bitmeli. " ABD perakende satışlarda 9 yılın en büyük düşüş.

" Maden Kanunu ile bazı kanun ve KHK'lerde değişiklik öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, yasalaştı.

" ABD Başkanı Trump'ın görevde birinci yılını doldurduğu dönemde Adalet Bakanlığı yetkilileri başkanı görevde almayı tartıştığı ortaya çıktı.

TEKNİK YORUM VE SEVİYELER

Güne %0,27 oranında yükselişle 101.923 seviyesinden başlayan BİST100 Endeksi'nde gün içinde görülen satışlarla 100.750 seviyelerine gerilemesine karşılık, günün ikinci yarısında gelen toparlanma ile birlikte günü %0,48 artışla 102.130 seviyesinden tamamladı. BİST100 Endeksi için gün içinde takip edilecek direnç seviyeleri 102.500, 103.300 ve 104.000 olup, destek noktaları ise 101.650, 100.750 ve
100.000 olacaktır.

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)