E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de günlükte 68.000 izlenebilir---

BİST'de günlükte 68.000 izlenebilir

BİST'de günlükte 68.000 izlenebilir
27 Ağustos 2013 - 08:58 borsagundem.com

Endekste tepki alımlarına rağmen düşüş hareketi korunuyor

Acar Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
Endeks dünü 842 (% 1.24) puanlık yükseliş, ile 68.775 seviyesinden 2.042 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste son günlerde görülen düşüş hareketi tepki alımlarıyla karşılaştı. Banka hisseleri öncülüğünde gelen tepki alımlarının güç kazandığını söylemek için erken. Bono faiz oranlarında yukarı yönlü hareket görülürken döviz kurlarında ise gevşeme vardı. Geçen haftaki ABD konut verilerinin beklentilerin çok altında gelmesinin ardından dün de ABD Dayanıklı Mal Siparişlerinin beklenenden kötü geldi. Bu gelişme endekste tepki alımlarına gerekçe olarak görüldü. ABD verilerinin olumsuz gelmesi FED’in varlık alımlarını azalmayı erteleyebileceği veya varlık alımlarına aynı ölçüde devam edeceği varsayımını güçlendiriyor. Dış piyasalar izleniyor, ancak genel olarak iç piyasalar dışarıdan daha zayıf ve olumsuz yönde ayrışma söz konusu. Gelişmekte olan piyasaların gelişmiş piyasalara göre daha zayıf görünümü korunuyor. FED kaynaklı gelişmeler, ABD 10 yıllık tahvil faiz oranları ve ABD makro verileri piyasaya yön veren parametreler. Açıklanan son verilere rağmen piyasalarda FED’in Eylül ayı için varlık
alımlarının azaltılacağı beklentisi hakim. Makro ekonomik veriler, siyaset, merkez bankası kaynaklı gelişmeler ve yabancı yatırım bankalarından Türkiye için gelen değerlendirmeler iç gündemde öne çıkan gelişmeler. Mısır’daki son gelişmelerle birlikte iç gündemde Suriye ve siyasi gündeme duyarlılık artmaya başladı. Son olarak ABD Dışişleri bakanının “ Kimyasal saldırı inkar edilmez, Esat hesap vermeli açıklaması” gerilimi daha da artırdı ve dış piyasalara satış getirdi. Bu gelişmenin bugün iç piyasalara da olumsuz yansımaları görülebilir. Piyasaların FED konusundan sonra artık Suriye olayını da fiyatlamaya başladığı görülüyor. İç ve dış son gelişmelerin etkisiyle, endeksteki düşüşe karşılık faiz oranları ve döviz kurlarında ciddi yükseliş görüldü. Yeni denge arayışındaki piyasalarda orta ve uzun dönemli denge oluşumu için henüz erken. Ancak son günlerde sert düzeltme yaşayan piyasalarda kısa süreli tepki hareketleri görülüyor.
Endekste tepki alımlarına rağmen düşüş hareketi korunuyor. İlk destekler 68.500-68.000 seviyesinde. Bu seviye günlük işlemler için önemli. Bu seviyenin altında verilecek destek noktaları ise 67.500-67.300 seviyelerinde görülüyor. Bu destek seviyeleri son günlerde güç kazanmaya başladı. Tepki alımlarında ilk direnç 69.000-69.700 seviyesinde bulunuyor. Tepki çıkışının devamı için 69.700 seviyesinin geçilmesi önemli. Sonraki direnç 70.500-71.000 seviyesinde. Dış piyasaların etkisiyle endeks güne düşüşle başlayıp
destek seviyelerinde tepki alımlarıyla karşılaşabilir. Günlük işlemlerde 68.000 izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde alım yapılabilir. 69000-69.700 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 68.000 seviyesinin altında satış yapılabilir.
ACAR YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)