E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'de kayıp %2'i aştı---

BİST'de kayıp %2'i aştı

BİST'de kayıp %2'i aştı
05 Temmuz 2013 - 15:59 borsagundem.com

ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından BİST düşüşe geçti

Borsa İstanbul'da hisse senetleri ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından düşüşe geçerek ortalama yüzde 2,80 oranında değer kaybetti.
ABD verileri öncesinde 75.250 puan seviyelerinde yatay seyreden BIST 100 endeksi, haziran ayı tarım dışı istihdam verisinin 165 bin olan beklentinin üzerinde 195 bin artmasıyla düşüşe geçerek en düşük 74.360,21 puanı gördü. Bu dakikalarda 73.316 puan seviyelerinde dengelenmeye çalışan endeks için analistler, satış baskılarının devam edebileceğini ve 73.900 seviyesinin destek olarak takip edileceğini belirtiyor.
Tarım dışı istihdam verisinin ardından parasal genişlemenin sınırlanmasına yönelik tedirginliğin arttığını ifade eden analistler, doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazandığını ifade ederek, gelişmekte olan ülke piyasalarındaki satış baskılarının kısa vadede etkisini artırabileceğini tahmin ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dobra05 Temmuz 2013 16:22

    vaybe keşke daha çok açıklasa idi adamlar ne açıklasa diğer ülkeler çakılıyor nede olsa yakında obama nezle oldu derler piyasalar al aşağııııı:))))))))))))