E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de kısa haftada sakin seyir---

BİST'de kısa haftada sakin seyir

BİST'de kısa haftada sakin seyir
05 Ağustos 2013 - 14:12 borsagundem.com

BIST-100 endeksi geçen hafta 20 günlük hareketli ortalaması etrafında seyir izledi ve tam olarak üzerinde kalacak gücü bulamadı

TSKB Araştırma Bölümü TarafındanHazırlanan Haftalık Bülten:
Kısa haftada sakin seyir bekliyoruz...
Merkez Bankası’nın ileriye dönük bir politika sinyali vermediği, enflasyon tahminini %5,3’ten %6,2’ye yükselttiği enflasyon raporuna piyasa tepkisi sınırlı kalırken, Fed toplantısında da tahvil alımlarının azaltılmasına yönelik bir ipucu gelmemesine rağmen, ekonomik toparlanmanın gücüne vurgu yapılması, gelişmekte olan ülke borsalarını olumsuz, gelişmiş ülke borsalarını olumlu etkiledi. Avrupa tarafında tarihi denebilecek veri akışı oluştu. PMI 50’nin üzerine çıkarak büyümeye işaret ederken, işsizlik oranı %11’den %10,9’a geriledi. Bu verilerle Avrupa borsalarında önemli yükselişler kaydedildi. ABD tarafında haftanın son gününde gelen istihdam raporunun beklentilerden olumsuz gelmesi ise bu trendi gelişmekte olan ülkeler lehine tersine çevirdi. BIST-100 cumayı %0,86, haftayı %2 yükselişle 74032 tamamladı. Hafta boyunca düşüş yönlü seyir izleyen tahvil faizi %9,23’ten %8,84’e geriledi. Bayram tatili nedeniyle 2,5 güne kısalan yeni haftanın gündeminde önemli bir madde bulunmuyor. Yurtiçinde haftanın ilk gününde açıklanan ve beklentiye paralel olarak yıllık bazda %8,88’e yükselen enflasyon verisinin önemli bir etkisi olmazken, Salı günü açıklanacak olan reel efektif döviz kurunun referans 120’nin çok altında 110-115 bandında geleceğini ve piyasa etkisi olmayacağını tahmin ediyoruz. Yurtdışı gündemde de yoğun geçen önceki haftanın ardından hafifleme oluşacak. Pazartesi günü ABD’de hizmet ISM verileri izlenirken, konuşma sırası Fed üyelerine gelecek. Tahvil alımlarına ilişkin mesajları dalgalanma yaratabilir.
BIST-100 endeksi geçen hafta 20 günlük hareketli ortalaması etrafında seyir izledi ve tam olarak üzerinde kalacak gücü bulamadı. Cuma günü beklentinin altında kalan ABD tarım dışı istihdam verisi gelen toparlanmanın, bugün bankacılık sektörünün ilk altı aylık karının % 19 arttığı açıklamasının ardından bankalar önderliğinde devam ettiğini izliyoruz. 20 günlük hareketli ortalama 74.250’de bulunuyor. Bu hafta
endekste önemli bir trend değişikliği yaratacak gelişme olmayacağını, biz bayram tatilindeyken de yurtdışında sakin bir görünüm olacağını tahmin ediyoruz. Önümüzdeki 2 günlük sürede 74.250’nin üzerindeki seyir korunursa, 76.100’de bulunan 50 günlük ortalamaya doğru yükseliş görülebilir. Destek 73.000’de bulunuyor.
TSKB ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)