E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de kısa vadeli direnç 70.000'de---

BİST'de kısa vadeli direnç 70.000'de

BİST'de kısa vadeli direnç 70.000'de
03 Eylül 2013 - 09:14 borsagundem.com

Bugün yurtiçinde enflasyon verileri yayınlanacak, TÜFE için beklenti yüzde -0,07 seviyesinde

Çin ekonomisinin imalata dayalı olması sebebiyle imalat dışı PMI verisinin etkisiz kalacağını düşünüyor, saat 10:00’daki enflasyon bekleyişi ve dünkü alımların devamının geleceği kapsamında BIST-100’ün bugüne 68.700 civarından başlamasını bekliyoruz.
Gelen haber akışı doğrultusunda Suriye’ye olası askeri müdahale endişelerinin en azından bir haftalığına da olsa düşüş kaydedecek olmasının risk algısını ve petrol fiyatlarını aşağı çekmesi, Çin’de imalat sektörü PMI verisinin son 16 ayın zirvesine ulaşması, Avrupa’da imalat sanayinin canlanma sinyalleri vermesi, Çin’deki büyümeye yönelik tedirginliğin hafiflemesiyle değerli metallerin yükseliş kaydetmesi ve Vodafone’un Verizon’daki hisselerini satması dün global borsa endekslerinde yükselişlere neden oldu. Dışarıdaki bu pozitif görüntünün yanı sıra yurtiçinde faiz ve kurların gevşemesini sürdürmesi ise, BİST’in Avrupa’dan pozitif ayrışarak günü %3,2 gibi kayda değer bir yükselişle kapatmasını sağladı.
Dünkü global PMI verilerinin ardından bugün yurtdışında, ABD’de açıklanacak ISM imalat endeksi ve imalat sektörü PMI gibi veriler, yurtiçinde ise Ağustos ayı enflasyon rakamları gibi makro veriler takip edilecektir. Gelinen aşamada Suriye’ye koalisyon halinde uzun süreli kara harekatı şeklinde operasyon yapılamayacağının görülmesi, esasında piyasaları rahatlatması gereken bir durum ve bu algı şu anda işlemeye başlamış gibi görünüyor. ABD Kongresi’nde gelecek hafta gündeme gelmesi beklenen Suriye’ye askeri operasyonun onaylanmayacağını düşünmemizin yanı sıra izin çıksa dahi bu defa da kara harekatı olmadan kısa süreli hava operasyonunun göstermelik bir hareketten öteye geçmeyeceğini düşünmemiz nedeniyle bu konunun borsalara yaratabileceği rahatsızlık konusunda temkinli iyimser olunmasından yanayız. Bugün yurtiçinde enflasyon verileri yayınlanacak ve TÜFE için beklenti -0,07% seviyesinde. Şayet data bu şekilde gelirse yıllık enflasyon %8,9’dan %8,2’ye gerileyecektir. Muhtemelen beklentilere paralel gelecek verinin borsaya etkisinin dünkü fiyat hareketlerinde bir miktar yer aldığını düşünmemize karşılık bugün veri beklentiden iyi gelirse alımlar gün içinde bir süre daha devam edebilir. Endeks açısından 70.000 kısa vadeli direnç olup, bu seviye üzerinde kalınıp kalınamamasına göre kar satışları açısından değerlendirilebilir. Bugünkü Hisse Önerilerimiz: TRKCM, TTKOM..
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)