E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de satıcılı açılış bekleniyor---

BİST'de satıcılı açılış bekleniyor

BİST'de satıcılı açılış bekleniyor
29 Mayıs 2013 - 09:16 borsagundem.com

BIST-100 endeksinin bugüne satış baskısıyla 89.700 civarından başlangıç yapması bekleniyor

ABD'de açıklanan verilerin pozitif etkisinin Asya Pasifik borsalarında önemli bir etki yaratmamış olması, Avrupa borsalarının kapanışının ardından ABD'de görülen kar satışları ve vadeli borsaların güne ekside başlaması nedenleriyle BIST-100 endeksinin bugüne satış baskısıyla 89.700 civarından başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Moody's'in ABD bankacılık sistemine yönelik görünümünü negatiften durağana yükseltmesi, ABD'de açıklanan S&P Case Schiller konut fiyat endeksi ve Conference Board tüketici güveni verilerinin beklentilerden daha iyi gelmesi, dün global borsa endekslerinde pozitif seyirler yaşanmasına neden olurken, yurtiçinde bankacılık sektörünün karlılığının düşeceği endişelerinin sektör hisselerine getirdiği satış baskısı yurtdışından negatif yönde ayrışarak günün 90.000 sınırının altında tamamlanmasına sebep oldu.
Düzenleyici kuruluşlar tarafından alınan tedbirlerin bankacılık sektörünün 2.çeyrek karlılığının da pozitif geçeceğini göstermesine karşılık gerek tarihi düşük seviyelere gerileyen faizlerin ardından kredi faizlerinin de bu yönde düşürülmesi gerektiğine yönelik baskılar gerekse TCMB'nin attığı adımların önümüzdeki yıllarda sektörün karlılığını baskı altına alacağının (azalan ivme ile devam edeceğinin) düşünülmesi “yeni bir denge noktası bulununcaya kadar Borsa İstanbul'da baskı kurmaya devam edecektir” fikrini taşımamıza yol açıyor. Bu nedenle, her ne kadar Türkiye'nin temel göstergelerinde negatif bir değişiklik olmasa da, 2014 yılında azaltılmaya başlanması muhtemel varlık alım programına yönelik beklentilerin hisse senedi piyasalarında ve özellikle gelişmekte olan ülke borsalarında daha önce fiyatlandırılacak oluşu ve bankaların karlılığının azalan ivme ile devam edeceğini düşünmemiz nedeniyle her iki konunun zaman zaman BIST-100 endeksinde satış baskısı kurmasını bekliyoruz.
Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: EREGL, KCHOL, TCELL 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)