E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBist'in güçlenmesi gerekiyor---

Bist'in güçlenmesi gerekiyor

Bist'in güçlenmesi gerekiyor
21 Ağustos 2013 - 08:59 borsagundem.com

Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, yine FED’in toplantı tutanaklarının öncelikli konu olduğu görülüyor

ABD 10 yıllık faizlerinin %2,81’e gerilemesine karşılık bu akşamki FED tutanaklarının tedirgin bekleyişinin global borsa endekslerinde baskın olmaya devam etmesi nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne de zayıf bir açılışla başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Dün önemli bir makro verinin bulunmadığı yurtdışı piyasalarda, FED toplantı tutanaklarının tedirgin bekleyişinin yanı sıra ABD’li perakendecilerin açıkladıkları ilk yarı bilançoları vardı. Yurtiçinde ise, TCMB’nin faiz kararının öncelikli olarak takip edilmesine ilave olarak Avrupa borsalarındaki kayıplar BİST 100 endeksinde belirleyici idi.
Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, yine FED’in toplantı tutanaklarının öncelikli konu olduğunu görmekteyiz. Bunun yanı sıra, ABD’de Türkiye saati ile saat 17:00’de açıklanacak olan Temmuz ayı 2.el konut satışları verisi de dünden farklı ve takip edilmesi gereken bir makro veri olarak ön plana çıkıyor. Hatırlanacağı üzere, ABD’de yayınlanan verilerin iyi gelmesi son dönemde varlık alımlarının azaltılmasının önünü açtığı şeklinde yorumlandığı için bu durum gelişmekte olan ülke borsalarında düşüş yönünde etki yaratıyordu. Bu kapsamda, bugünkü veri de bu çerçevede değerlendirilmelidir. Bu gündem içerisinde, akşama kadar global borsa endekslerinin yine tedirgin bir bekleyiş içerisinde olacağını tahmin ediyoruz. BİST’in tekrar güçlenebilmesi için ise, bugünkü FED tutanaklarının gelişmekte olan ülkelere yardım edecek şekilde (varlık alımlarının hızının azaltılmasının ötelenmesi gibi) çıkması gerekiyor. Bu çerçevede, bugün BİST-100 endeksi 72.500 seviyesinin üzerine çıkmadığı takdirde günlük alımlardan uzak durulmalıdır.
Bugünkü Hisse Önerilerimiz: BIMAS, EKGYO
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)