E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te 73.000'in görülme ihtimali arttı---

BİST'te 73.000'in görülme ihtimali arttı

BİST'te 73.000'in görülme ihtimali arttı
25 Temmuz 2013 - 08:47 borsagundem.com

75.000 desteğinin kırılmış olması kısa vadede endeks için olumsuz olarak değerlendiriliyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
TCMB’nin kararı sonrası yurtiçi piyasaların toparlanmakta güçlük çektiğini görmekteyiz. BIST100 endeksi dün 73,920 puana dek düşüş kaydettikten sonra günü yüzde 1,79 düşüşle 74,015 puandan tamamladı.. Güne zaten temkinli bir hava başlayan endekste özellikle ikinci seansta S&P’den gelen uyarılarla satış baskısının artmaya başladığını gördük. Suriye sınırında hareketlilik ile hafif bir tedirginliği de üzerinde taşımakta olan yurtiçi piyasalarda özellikle yabancı aracı kurumların tavsiyelerini düşürmeye başladığı ortamda bir derecelendirme kuruluşundan gelen açıklama günlerdir güçlendirilen 75,000 desteğinin kolaylıkla kırılmasına neden oldu…
Yaşanan stresin gösterge tahvil faizi ve DolarTL’ye de yansıdığını görebilmekteyiz..Gösterge faiz dün %8,97’ye dek yükselirken DolarTL ise 1,9250’yi aşınca Merkez’den 50 milyon dolarlık bir döviz satım ihalesi geldi. Bu ortamın devamı halinde Merkez’den ek sıkılaştırıcı hamleler gelip gelmeyeceğini takip ediyor olacağız ki bu günlerde de piyasa yapıcı bankaların TCMB repo piyasasın gecelik imkanı kullanamayacağını ve TCMB’nin döviz satmayacağını hatırlatalım..
75,000 desteğinin kırılmış olması kısa vadede endeks için olumsuz, 73,000 desteğinin görülme ihtimalini de artıyor. Dün kapanış sonrası gelen Halkbank bilançosu ise karlılığın beklentiyi aşması sonucu bir rahatlama sağlayabilir ancak ABD’de de kırmızıda kapanış da baskı yaratıyor diyebiliriz. Yurtdışında ise belirttiğimiz gibi ABD günü düşüşle kapattı, S&P zaten önceki gün rekorlara ara vermişti, dün Dow da düşüşe eşlik etti. Bunda da ekonomide toparlanmaya dair somut sinyallerin FED’in teşviklerden çıkış için elini güçlendirmesi etkili oldu. Avrupa’da ise imalat verilerinin hoş sürprizler yapması ile hem borsalarda hem de euroda değer kazançlarının genişletildiğini takip etmiştik ama güne karışık bir seyirle başlangıç yapılması olası görünmekte…
Gün içinde yurtiçinde Akbank’ın bilançosunu, Temmuz kapasite kullanım oranını, yurtdışında ise Almanya’da IFO endeksini, ABD’de dayanıklı mal siparişlerini ve işsizlik başvurularını izleyeceğiz. Eğer ABD verileri beklenenden iyi gelmeye devam ederse borsalarda satıcılı seyirin devamını bekleyebiliriz.
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)