E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te 77.500 desteği çalışacak mı---

BİST'te 77.500 desteği çalışacak mı

BİST'te 77.500 desteği çalışacak mı
23 Eylül 2013 - 08:57 borsagundem.com

Teknik olarak 77.500 desteğinin çalışıp çalışmadığını izleyeceğiz. Ardından 76.500 var. Ana destek ise 200 günlük hareketli ortalama olan 75.700'de...

FED’in tahvil alım programını azaltma kararını ertelemesi ile rahatlayan piyasalar ABD nedeniyle bir türlü tam bir rahatlamaya erişemiyor gibi bir görüntü ile yeni haftaya başlıyoruz. Zaten aylardır bildiğimiz gibi bir borç tavanı sorunu var ve Eylül ayını geçirebilecek şekilde geçici bir uzlaşma sağlanmıştı ancak kritik tarih gelip çattı ve Eylül ayının bitmesine 1 hafta kala ABD’de yeniden borç tavanı sorunları krize dönüşmeye başlamış durumda.
Cuma günü St Louis FED Başkanı Bullard’ın ‘tapering’ için Ekim toplantısını işaret etmesi ile stresin artmasının yanında bir de borç tavanı sorununun belirsizliğini satan ABD piyasaları günü düşüşle kapatmıştı. Borç tavanı tartışmalarında iki temel sorun var  1. Borç tavanının artırılması 2. Obamacare olarak bilinen sağlık reformunun ne olacağı…Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler Obamacare’i ortadan kaldıracak şekilde bir tasarısıyı geçirdi ancak bunu Senato’nun da oylaması sonrası Obama’ya sunulması gerekiyor. Ancak Senato ise Obamacare haricindeki kısmı oylayıp geri gönderecek ve bu şekilde önceki tartışmalardaki gibi bir inatlaşma süreci başlar ise 1 Ekim’de kamu kurumlarının çalışamaz hale gelmesi de hala yüksek bir ihtimal olarak yerinde duruyor.
ABD gündemi dışında dün Almanya’da seçimleri takip ettik, Merkel’in partisi oyların 42,5’ini alarak seçimlerden yeniden galip çıktı ki zaten bu da beklenen bir durumdu, Yunanistan’da ise 3. kurtarma paketi görüşmelerinin başladığına dair haberler gelmeye başlamış durumda. Avrupa’nın ardından Asya tarafına baktığımızda da Çin’de büyümeyi hedefini destekleyici bir öncü imalat PMI verisi gördüğümüz için hava olumlu diyebiliriz.
Gelelim yurtiçine… FED’in tapering’i erteleme kararı büyük bir coşku ile karşılanmıştı, Cuma günü ise hem Bullard’ın açıklamaları hem de sınırda sevkiyat haberleri ile günü düşüşle kapatmıştık. Bu hafta da Başçı’nın sunumu, S&P ve Fitch’in konferansları gibi yurtiçi gündem dışında ABD’de borç tavanı süreci, büyüme verisi gibi gündem maddeleri izleniyor olacak… Hafta sonu Rusya’dan gelen "Suriye’nin kimyasal silahları teslim edeceğine dair %100 garanti veremeyiz" şeklinde özetlenebilecek kafa karıştırıcı açıklama da bir gözümüzün jeopolitik risklerde olmasına neden olacak. Ekonomi Bakanı Çağlayan’ın hurda teşviki özellikle traktörler konusundaki açıklamaları da hisse bazında bir hareketlilik yaratabilir.
Teknik olarak ise 77.500 desteğinin çalışıp çalışmadığını izliyor olacağız, ardından 76.500 var, ana destek ise 200 günlük hareketli ortalama olan 75.700 seviyesinde. Yükseliş hareketinin hedefinde ise 78.500/79.500 ve 81.500 bulunuyor.
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)