E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te alıcılı açılış beklentisi---

BİST'te alıcılı açılış beklentisi

BİST'te alıcılı açılış beklentisi
27 Eylül 2013 - 09:23 borsagundem.com

77.500 ve 77.000 desteklerinde endeksin tutunamayan Borsa İstanbul endeksindeki güç kaybı devam ediyor

Dün ilk seansta Fitch’in açıklamalarıyla dar bir bantta dalgalı seyir izleyen BİST 100 endeksinin dolar/TL’de artışın sürmesi, gösterge tahvil faizinin yükselmesi ve ABD’de öğleden sonra açıklanan verilerin ekonomiye dair iyi bir tablo çizmesiyle yönsüz başladığı günü %0,81 düşüşle 75.618 puandan tamamladığını takip ettik.
YÖN ARAMAYA DEVAM MI?
77.500 ve 77.000 desteklerinde endeksin tutunamaması ile güç kaybının devam ettiği haftanın son işlem gününde ise dün ABD borsalarının toparlanması ile 100 günlük ortalama olan 75.300’lere sarkmadan toparlanmasını bekleyebiliriz. Ancak dolar/TL’nin 2,02’nin üzerine çıkmış olması ve gösterge tahvil faizinde de dün bir artış görülmüş olması nedeniyle yurtiçi stresimizin sınırlı bir ölçüde de olsa artmış olduğunu düşünüyoruz.
Yurtdışı gündemde Japonya’da 'Abenomics’in işe yaradığına dair karışık sinyaller veren bir tüketici fiyatları verisi, ABD’de devam eden borç tavanı kaygıları ve toparlanmaya devam eden bir ABD ekonomisi var. Dün ABD ekonomisinin 2. çeyrekte %2,5 büyüdüğü görüldü ki istihdam ve konut piyasasında da ölçülü/ılımlı bir toparlanmanın devam ettiği ortamda bu veriler tapering yanlısı bölgesel FED başkanlarının seslerinin daha da gür çıkmasını sağlıyor.
Bugün de veri takvimimiz yoğun olacak. Yurtiçinde TÜİK/TCMB Tüketici Güven Endeksi Eylül verisi açıklanacak. Yurtdışında ise önce Euro bölgesinde güven endekslerini, ardından da ABD’de kişisel gelir ve harcamalar ile tüketici güvenini izliyor olacağız. Ancak haftanın en kritik verileri işsizlik ve büyüme ile dündü..
Teknik olarak endekse baktığımızda; alıcılı bir açılış beklediğimiz BİST 100 endeksi için 75.300’de bulunan 100 günlük hareketli ortalamanın görülme ihtimali hala mevcut (artan kur ve faiz baskısı devam ederse) ancak alıcılı seyirin korunarak 77.000 üzerine çıkılması bu ihtimali çok azaltacaktır. 77.000 üzerinde tutunulması pozitif momentumu artıracak beklentimize ek olarak en önemli direncin ise 77.500 olduğu vurgulamaya devam ediyoruz.
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)