E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te gün içinde satışlar olabilir---

BİST'te gün içinde satışlar olabilir

BİST'te gün içinde satışlar olabilir
19 Kasım 2018 - 09:54 borsagundem.com

Güne hafif düşüşle başlayan BİST'te gün içinde hafif satışlar gözlenebilir

Piyasalarda önemli bir haber akışı olmamasının etkisiyle BIST güne yüzde 0.05 oranında düşüşle 93 bin 568 puandan başladı. Küresel piyasalardaki genel hava ve TL'deki hafif değer kaybı endekse hafif satış getirebilir.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Aralık sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yatay açılışla 120.525 seviyesinde işlem görüyor.

İş Yatırım'dan yapılan değerlendirmede, "Küresel piyasalardaki genel hava ve TL'nin dolar karşısındaki değer kaybıyla endekste hafif negatife doğru yatay açılış bekliyoruz. "Katalizör bir haber akışının olmadığı ortamda 92,000-93,600 seviyelerinde dar aralıkta bir işlem günü bekliyoruz" denildi.
Türkiye-ABD ilişkilerinde iyileşme sinyalleriyle geçen hafta 5.30'lu seviyelere gerileyen dolar/TL yeni haftaya 5.36 civarından başladı.

Ziraat Yatırım'ın notunda da endekste hafif satıcılı görünüm gözlenebileceği belirtilerek, "Haftasonu ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ABD'nin, Çin'in patikasını değiştirmediği sürece ticaret savaşına son verme niyetinde olmadığını söylemesi risk iştahı üzerinde etkili. Çin tarafında yukarı yönlü eğilim sınırlı kalırken ABD vadeliler ekside... Gelişmekte olan ülke kurları da haftanın ilk işlem gününde satıcılı. Benzer şekilde TL de kısmi baskı altında haftaya başlarken, BIST-100 endeksi de
hafif satıcılı bir görüntüyle güne başlayabilir" denildi. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence hafta sonunda yaptığı açıklamada, ABD'nin Çin ile olan ticaret anlaşmazlığından geri adım atmayacağını ve Beijing'in ABD'nin taleplerine boyun eğmedikçe gümrük vergilerini ikiye katlayabileceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump ise Cuma günü Çin'den ithal ürünlere bundan sonra ek gümrük vergisi getirmeyeceğini açıklamış, sonrasında ABD borsaları yükseliş yaşamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)