E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te hafif düşüş eğilimi bekleniyor---

BİST'te hafif düşüş eğilimi bekleniyor

BİST'te hafif düşüş eğilimi bekleniyor
02 Kasım 2016 - 09:15 borsagundem.com

Alan Yatırım, Borsa İstanbul'a ilişkin teknik analiz yaptı

BIST 100 Endeksi dün dış tarafta 08 Kasım ABD seçimlerine ilişkin olarak Trump’ın anketlerde öne geçmesinin getirdiği güvenli limanlara yönelim ve iç tarafta ise Irak konusundaki jeopolitik gündeme bağlı olarak günü %1,4 düşüşle tamamladı. TL’de değer kaybının sürmesi ve döviz sepeti bazında da en düşük seviyeye gerilemesi ile BIST’te banka hisseleri öncülüğünde düşüş gerçekleşti. BIST Bankacılık Endeksi %1,8 ve BIST Sanayi Endeksi %1,2 geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

FED TOPLANTI SONUÇLARI SAAT 21:00’DA AÇIKLANACAK…

BIST 100 Endeksinde bugün ABD tarafında seçimlere ilişkin gelişmelere bağlı olarak riskten kaçış algısının sürmesi ve TL’de değer kaybının devam etmesi nedeniyle düşüş eğilimli seyrin düne kıyasla daha hafif şekilde de olsa devam etmesini beklemekteyiz. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları %1-2 bandında düşüşte. Bugün diğer önemli gündem maddeleri saat 21:00’da açıklanacak FED toplantı sonuçları olacak. Genel düşüncemiz ABD seçimlerinin bir hafta öncesinde faizlerde değişiklik olmayacağı ve toplantı metninde önemli farklılık olmayacağı şeklinde.

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, global negatif seyir ve artan jeopolitik strese bağlı olarak gerileyen BIST 30 Endeksi paralelinde günü %1,1 düşüşle 95,625 seviyesinden tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontratta global negatif seyrin devamına bağlı olarak düşüş eğiliminin düne kıyasla daha hafif şekilde sürmesini beklemekteyiz. Aralık vadeli kontratın 94,7-95,7 bandında hareket etmesini beklemekteyiz.

USDTRY Kontratı

Dün dolar dünya genelinde gelişmiş olan ülkelerinde para birimlerine karşı değer kaybederken, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine karşı değer kazandı. Bu kapsamda USDTRY Aralık kontratı günü %0,34 değer kazancı ile 3,1551 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki tepki alımları göz önünde bulundurularak kontratın güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında 3,20 direnci önemini korumaya devam ederken, 3,15-3,10 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

Dün dünya genelinde dolar hem gelişmiş ülke para birimlerine hem de değerli metallere karşı gevşeme eğilimini sürdürdü ve Dolar endeksi 97,60 seviyesine kadar geriledi. Dolar cephesinde görülen gevşemeyi yükseliş fırsatı olarak değerlendiren Altın paralelinde Altın Aralık kontratı günü %1,20 değer kazancı ile 1290 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün dünya genelinde dolar hem gelişmiş ülke para birimlerine hem de değerli metallere karşı gevşeme eğilimini sürdürdü ve Dolar endeksi 97,60 seviyesine kadar geriledi. Dolar cephesinde görülen gevşeme paralelinde EURUSD Aralık kontratı dünü %0,49 değer kazancı ile 1,1062 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle alımların görüldüğü EURUSD paritesi nedeniyle EURUSD kontratının güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)