E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te kar realizasyonu olabilir---

BİST'te kar realizasyonu olabilir

BİST'te kar realizasyonu olabilir
25 Ocak 2018 - 09:16 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif kar realizasyonları eşliğinde hafif düşüş ile açılsa da gün içerisinde kısa vadeli yükseliş eğilimini koruması bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GELİŞEN ÜLKE PİYASALARINDAKİ YÜKSELİŞ EĞİLİMİNE EŞLİK ETTİ...

BIST 100 Endeksi dün, gelişen ülke piyasalarındaki yükseliş eğiliminin devam etmesi, Dolar’ın global bazda zayıf seyrini sürdürmesi ve Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin tedirginliklerin günden güne azalması paralelinde yükselişini sürdürdü ve günü %1,1 yükselişle 119,648 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %3,7, BIST Sanayi Endeksi %0,2 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
KAR REALİZASYONLARI EŞLİĞİNDE GÜNE HAFİF DÜŞÜŞ İLE BAŞLANGIÇ...

Gelişen ülke piyasalarındaki olumlu seyir devam etmekte. Özellikle ABD'de Başkan Trump'ın korumacı adımları ile genişleyen ticaret açığına ilişkin endişelerin artması ve ABD Hazine Bakanı’nın açıklamalarına bağlı olarak Dolar’ın zayıflamaya devam etmesi gelişen ülke piyasalarındaki yükselişi desteklemekte. Biz de bu gelişmeler çerçevesinde gelişen ülke piyasalarında ve paralelinde BIST 100 Endeksi’nde pozitif seyrin kısa – orta vadede devam edeceğini düşünüyoruz. Gündeme döndüğümüzde ise, bugün yurtiçinde imalat güveni ve kapasite kullanım oranı, Euro bölgesinde ise Avrupa Merkez Bankası toplantısı takip edilecek. Bloomberg anketlerine göre beklenti, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz göstergelerinde değişikliğe gitmemesi yönünde. Biz de piyasa beklentilerine paralel olarak Avrupa Merkez Bankası’nın bu toplantıda faiz ve tahvil alım programında herhangi bir değişiklik yapmasını beklememekteyiz. Ek olarak, Avrupa Merkez Bankası’nın politika metninde, kurun temel hedefleri olmadığı ancak enflasyon üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşturması durumunda kurdaki görünümün göz önünde bulundurulacağına yönelik bir ifade yer alması bekleniyor. Bu durumda Euro/Dolar paritesinde hafif gerileme görmemize karşın orta – uzun vadede Euro bölgesindeki güçlü ekonomik veriler ve Avrupa Merkez Bankası’nın genişlemeci para politikasından beklenenden erken çıkacağı beklentileri eşliğinde Euro’daki güçlü seyrin devam edeceğini düşünüyoruz. Bu paralelde, makro göstergeler açısından Euro’daki güçlenmeden pozitif etkilenen BIST 100 Endeksi’nin bundan faydalanmasını bekliyoruz. Sabah itibariyle, Asya piyasaları düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif satıcılı. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif kar realizasyonları eşliğinde hafif düşüş ile açılsa da gün içerisinde kısa vadeli yükseliş eğilimini korumasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

HALKB…Sınırlı Pozitif… Şirket Genel Müdürü Osman Arslan, Banka'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın ABD'de devam eden yargılanmasının kendilerini olumsuz etkilemediğini, Hakan Atilla’nın beraat etmesi durumunda bankanın üzerindeki baskının azalacağını ve bankaya doğrudan açılan bir davanın söz konusu olmadığını söyledi. (Business HT)

ASELS…Pozitif… Şirket hisselerinin ikincil halka arzı konusunda istenen aracı kurum seçim modeli çerçevesinde uygun teklif alınamadığını bildirdi. Yabancı bankaların ilgisizliğinin ikincil halk arz planını olumsuz etkileyebileceği belirtildi. (KAP/Business HT)

PGSUS…Sınırlı Negatif… Şirketin, Trabzon Havalimanı'nda 13 Ocak akşamı iniş sırasında pistten çıkan uçağın bakım maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle hizmet dışı olmasına karar verdiği belirtildi. (Business HT)

Otomotiv Sektörü…Sınırlı Pozitif… Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkarlar için ticari araç alımlarında ÖTV’nin kaldırılması için bir çalışma başlatıldığını açıkladı. (Milliyet)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,9 yükselişle 147,850 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 147,000 – 149,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, Başkan Trump'ın korumacı adımları ile genişleyen ticaret açığına ilişkin endişelerin artması ve ABD Hazine Bakanı’nın açıklamaları ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans sergilerken, Türk Lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %1,2 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD Hazine Bakanı’nın zayıf Dolar hakkında yaptığı açıklamalar eşliğinde Dolar Endeksi’nde görülen düşüş ve altın destekli ETF alımlarının artması ile birlikte yükseldi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %1,4 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, Başkan Trump'ın korumacı adımları ile genişleyen ticaret açığına ilişkin endişelerin artması ve ABD Hazine Bakanı’nın açıklamaları ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans sergilediği günde Euro, Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesinde yükselişini sürdürdü. Ocak vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,9 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)