E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te kısa vadeli eğilim negatif ---

BİST'te kısa vadeli eğilim negatif

BİST'te kısa vadeli eğilim negatif
15 Şubat 2017 - 08:57 borsagundem.com

Kısa vadeli göstergelerdeki negatif eğilim devam ederken, MACD gibi orta vadeli göstergelerin Sat sinyali vermesi yükseliş denemeleri oluşsa da kar satışlarının hızlanarak devam edeceğine işaret ediyor

Güne yükselişle başlayan BIST-100 endeksi günü %0,56 düşüşle kapattı. Endekste kısa vadeli üçgen formasyon şeklide bir sıkışma oluştu. Endeksin 87.500’ü aşağı kırması durumunda düzeltmenin 86.200 seviyelerine doğru hızlanması beklenmektedir. Endeksin yükseliş eğilimini devam ettirmesi için ise formasyonun üst bandına denk gelen 88.800’ü yukarı kırarak bu seviye üzerinde tutunması gerekiyor. Bu seviye üzerinde endeksin düşüş trendi direncine denk gelen 90.000 seviyelerinin hedef konumuna gelmesi beklenir. Olası yükselişlerde uzun vadeli düşüş trendi direnci konumunda olan 90.000 seviyelerinin ilk denemede yukarı kırılması beklenmez. Kısa vadeli göstergelerdeki negatif eğilim devam ederken, MACD gibi orta vadeli göstergelerin Sat sinyali vermesi yükseliş denemeleri oluşsa da kar satışlarının hızlanarak devam edeceğine işaret etmektedir. Kısa vadede 88.700-88.800 aralığına yükseliş kısa vadeli satış, 86.200-86.400 aralığına olası düzeltme ise tepki yükselişi için kısa vadeli alım fırsatı olarak takip edilebilir. Kısa vadeli pozisyonlar için 87.500 seviyesi zarar-kes seviyesi olarak takip edilmelidir. Endeksin güne yatay yakın bir eğilimle başlamasını bekliyoruz.
Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)