E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te negatif açılış bekleniyor---

BİST'te negatif açılış bekleniyor

BİST'te negatif açılış bekleniyor
11 Temmuz 2018 - 09:29 borsagundem.com

ABD'nin ticaret savaşını katmerlendirmesi ile birlikte küresel piyasalardaki düşüş Borsa İstanbul'a da yansıyabilir

Trump Yeniden Sahnede

24 Haziran seçim sonrası 93 bin seviyesinden başlayan yükselişi 9 Temmuz’da kabine açıklanması öncesinde 100 bine ulaştıran BIST 100 Endeksi, önceki akşam Türkiye tarihinin ilk başkanlık kabinesinin açıklanmasının ardından % 3.0 düşerek 96,275 seviyesinden kapandı. Borsada işlem hacmi rekoru 12.4 milyar TL ile kırılırken GARAN, THYAO ve ASELS toplam hacmin % 53’ünü gerçekleştirdi. Bir önceki rekor ise erken seçim kararının netleştiği gün olan 18 Nisan’da 11.5 milyar TL ile gerçekleşmişti.

Endekse en çok etki eden hisse 623 puan ile GARAN oldu. Zira 60 milyon lot bir kurumun satışını karşılamakta zorlanan hisse % 8.2 ile tarihinin en kötü günlerinden birini yaşadı. Diğer banka hisseleri de katılınca bankacılık endeksi % 6.5 değer kaybıyla endeksin çok üzerinde düştü.

Bugün Nato üyesi 29 ülke liderleri Brüksel’de zirvede bir araya gelecek. Gergin geçmesi beklenen zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikili görüşmeleri de olacak. Yurt içerisinde ise 10:00 da Mayıs ayı cari açık verisi takip edilecek önemli veri olacaktır.

Daha önce bahsettiğimiz üzere Temmuz ayına global piyasalar iyi başladı. “Ay sonuna doğru Trump’ın hem Çin’e hem Avrupa’ya sürprizleri olacakken piyasalar bu arayı değerlendirmek istiyor” demiştik. Ancak Çin’e sürpriz erkene çekildi: ABD Ticaret Temsilciliği (USTR), Başkan Trump'ın 18 Haziran'da verdiği talimat doğrultusunda hazırladığı yüzde 10 ek gümrük vergisi uygulanacak Çin menşeli ürünlerin listesini açıkladı. Bunun üzerine bu sabah şok dalgası yaşanıyor. Asya borsaları % 2 ye yakın satış yerken ABD endeks futureları % 1 e yakın kayıpta. Bu yüzden Türkiye borsasında da negatif bir başlangıç görülebilir.

STRATEJI

Endekste 97,000 seviyesi üzerine çıkamadıkça negatif bakış açışı devam edebilir.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 500 puan civarında kayıpla, BIST 100 ise % -0.3 civarında güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)