E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te satıcılı açılış beklentisi---

BİST'te satıcılı açılış beklentisi

BİST'te satıcılı açılış beklentisi
02 Kasım 2016 - 08:57 borsagundem.com

Şeker Yatırım, piyasa raporunda Asya borsalarında yaşanan negatif seyrin BİST ve Avrupa borsalarında da satıcılı açılışa neden olacağını belirtti.

Güne dün alıcılı bir seyirle başlayan BIST 100 Endeksi günün ilk yarısında dar bantta yatay bir seyir izledi. Ancak günün ikinci yarısında artan siyasi ve jeopolitik risklerin de etkisiyle yönünü aşağı çeviren Endeks, yükselen faizler ve dolar/TL kurunun 3.11 TL seviyesi üzerine yükselmesinin de etkisiyle 77.500 seviyesi altına geri çekilirken günü de %1.4 düşüşle 77.429 seviyesinden tamamladı. İçeride veri akışının olmadığı günde piyasalar FED’in faiz kararı, ABD’de açıklanacak ADP özel sektör istihdam verileri ile Euro bölgesinden gelecek PMI verilerini takip edecek. FED’in bugünkü toplantısından
sonra faizleri değiştirmesi beklenmezken, Aralık ayında yapılması beklenen faiz artırımına ilişkin vereceği mesajlar önemli olacak. ABD’de 8 Kasım’da yapılacak Başkanlık seçimleri öncesinde artan belirsizlik ve Clinton'ın önceki kamuoyu araştırmalarında Trump'a olan üstünlüğünün ortadan kalkması sonrası Asya borsalarında satıcılı bir seyir gözlenirken, Avrupa borsalarının da güne aşağı yönlü bir
seyirle başlaması bekleniyor. BİST’in de güne satıcılı bir seyirle başlamasını sonrasında alternatif piyasaları takip edeceğini düşünüyoruz.

Şeker Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 02.11.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)