E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te satışlar devam eder mi---

BİST'te satışlar devam eder mi

BİST'te satışlar devam eder mi
25 Kasım 2016 - 08:59 borsagundem.com

Şeker Yatırım sabah raporunda piyasalar da sınırlı pozitif bir seyir izlenirken BİST'in negatif ayrıştığını ve endeksin güne düşüşle başlayabileceğini değerlendirdi.

Güne dün hafif satıcılı bir seyirle başlayan BIST 100 Endeksi sonrasında MB faiz kararı öncesi yatay bir seyir izledi. MB dün politika faizini 50 baz puan arttırarak %8.00’e çekerken, üst bandı 25 baz puan yukarı çekerek %8.50’e çekti. Beklenti sadece politika faizinin 25 baz puan arttırılması yönünde bulunuyordu. MB’nın faizleri beklentilerin üzerinde artırması dolar/TL kurunda gerilemeye yol açarken, Endekse pozitif yansıdı. Ancak, Avrupa Parlamentosu'nun her nekadar bağlayıcı olmasada Türkiye ile üyelik müzakerelerinin geçici olarak durdurulması kararı vermesi ve Suriye’ye yönelik haber akışı dolar/TL kurunun 3.44 TL seviyeleri üzerine yerleşmesine neden olurken, Endekste de satış baskına neden oldu. BİST 100 Endeksi gelen satışlar sonrasında günü %1.1 düşüşle 74.193 seviyesinden tamamladı. ABD piyasalarının kapalı olduğu günde yurtdışı piyasalar da sınırlı pozitif bir seyir izlerken BIST negatif ayrışma gösterdi. İçeride ve dışarda önemli bir veri akışının olmadığı günde piyasalar Suriye’ye ilişkin yeniden gündeme gelen Jeopolitik riskler sonrası gelecek haber akışı ile Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki seyri takip edecek. Bu sabah itibariyle ABD tahvil faizlerindeki
ve dolar endeksindeki yükselişe bağlı olarak BİST’in güne satıcılı bir seyirle başlayacağını günün devamında global piyasaları ve döviz kurlarını izleyerek dengelenme çabası içinde olacağını düşünüyoruz.

Şeker Yatırım

Dolarda yeni zirve 3.4768

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)