E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te sınırlı yükselişler---

BİST'te sınırlı yükselişler

BİST'te sınırlı yükselişler
26 Ağustos 2013 - 08:50 borsagundem.com

BİST'te 68.500 daha güçlü bir seviye. Bu seviyenin üzerindeki kapanışlar daha umut verici olacak

Yeni haftaya yoğun bir yurtiçi gündemle başlıyoruz. Kapasite kullanım oran, reel kesim güveni, tüketici güveni ve dış ticaret dengesi gibi önemli verilerin yanı sıra yarın da Hazine iki ihale birden düzenleyecek ve ilk ihalede ihalede 15 ay (448 gün)  vadeli, kuponsuz devlet tahvilinin ilk ihracını ve 7 yıl (2387 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli değişken faizli devlet tahvili  yeniden ihracını gerçekleştirecek.
Bayram tatili dönüşü yapılan ihalelerde yabancı ilgisinin zayıflamaya devam ettiğini ve tekliflerin yarısından daha fazla bir  kısmının rekabetçi olmayan tekliflerden oluştuğunu görmüştük. Aynı temkinliliğin devam edip etmeyeceğini ve faizlerin gerçekleşeceği seviyeleri görmemiz gerekiyor. O ihalelerden bu zamana faizlerde, özellikle 10 yıllıklarda hızla yükselişe devam ettik. Bu da bir miktar baskıyı artırabilir gibi gözüküyor.
Cuma 67.297 puana dek geri çekilen BİST 100 endeksi, günü yüzde 0,54 düşüşle 67.932 puandan kapatmıştı. Cuma günü ABD’de açıklanan konut verisinin beklenmedik sert düşüşünün olumlu yansımalarını da dolar/TL üzerinde hala görüyoruz. Dolar/TL kuru 1,99 sınırının hemen altında işlem görüyor. ABD 10 yıllıklarında cuma günü yaşanan gevşemenin etkisiyle güne başlarken gösterge tahvilde ve 10 yıllıkta biz de bir faiz gerilemesi görebiliriz. Faizlerin hareketinin de pariteye kıyasla BİST’in hareketleri üzerinde daha etkili olduğunu tekrar belirtelim.
Avrupa borsalarının alıcılı açılış yapmasını beklediğimiz yeni haftanın ilk işlem gününde kurdaki gevşemenin rahatlığı ve ABD borsalarının cuma kapanışı da göz önüne alınırsa bir miktar yukarı yönlü bir başlangıç yapmamız mümkün. Ancak aşağı yönlü riskler varlığını sürdürüyor ve satış baskısının sürmesi halinde 65.000’e dek ana destek yok. Yukarı yönlü denemelerde ise 68.000 ve 68.500 ilk eşikler. Ardından 70.000 ve 71.500 geliyor. 68.500 daha güçlü bir seviye olması nedeniyle, üzerinde kapanışlar daha umut verici olacaktır. Ancak FED nedeniyle özellikle gelişmekte olan ülkelerin üzerine esen rüzgarlar yükseliş beklentisini oldukça sınırlıyor.
Yurtdışına baktığımızda ise yine ABD verileri küresel piyasaların bir numaralı gündemi olmaya devam edecek. Bu hafta dayanıklı mal siparişleri, tüketici güveni, Richmond FED İmalat endeksi, bekleyen konut satışları, ikinci tahmin GSYH, tüketici harcamaları, kişisel gelir ve harcamalar ile Michigan tüketici güveni verileri açıklanacak. Yani ABD’de gündem yoğun ve büyüme gibi veriler nedeniyle son derece kritik. Ayrıca çarşamba günü TSİ 23:00’te Brezilya Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklanacak. Ki Brezilya benzer gelişmekte olan ülkeler kategorisinde Türkiye ile beraber yer aldığından ve FED’in stratejisinden benzer şekilde etkilendiği ve etkileneceğinden atılacak adımları izlemek gerektiğini düşünüyoruz.
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)