E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yüzde 1.8 yükseldi---

Borsa İstanbul yüzde 1.8 yükseldi

Borsa İstanbul yüzde 1.8 yükseldi
11 Nisan 2016 - 14:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul yüzde 1.8 oranında yükselişle 83 bin 987 puandan günü tamamladı

Borsa İstanbul , hafif alıcılı açılışın ardından artan alım baskısı ile yükseldi.

Güne hafif alımlarla başlayarak 83 bin bölgesine yönelen Borsa İstanbul, bir miktar kar satışı ile 82.300 seviyesine gevşedi. Ancak yoğun alımlarla karşılaşan BIST 100 önce 83 bin, ardından 84 bin bölgesine yöneldi.

Endeks, günü 83.987 puan ile %1,80 oranında artıda tamamladı.

İşlem hacmi 4.969.713.858 TL olarak gerçekleşti.

Borsa İstanbul, Çin'de beklentilerin altında kalan enflasyonun Çin Merkez Bankası'nın para politikasını daha da gevşetmesi için alan yarattığı beklentileri ile hisse senedi piyasalarında yaşanan yukarı hareketin, Avrupa'ya yansımamasının etkisiyle hafif alıcılı açılışın ardından bir miktar geriledi.

İtalya'da sorunlu kredileri alacak devlet destekli banka fonukurulacağına yönelik haberlerle Avrupa borsalarında gözlenen yukarı hareket Borsa İstanbul'a da yansıdı.

Yurt içinde ise, piyasa beklentilerinden düşük gelen cari işlemler datası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na Murat  Çetinkaya'nın atanması ile ilgili kararnamenin imzaya açıldığı haberleri dolar/TL kurunda gerilemeye yol açarken, Borsa İstanbul'daki yukarı  harekete destek verdi.

Dolar düşüşe geçti

 

Altın 2.5 haftanın zirvesinde

 

Petrol 4 ayın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)