E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te yatay hareket bekleniyor---

BİST'te yatay hareket bekleniyor

BİST'te yatay hareket bekleniyor
30 Mart 2017 - 09:25 borsagundem.com

Alan Yatırım bugün Borsa İstanbul'da yatay seyir bekliyor

DÜN NE OLDU?

BIST 100 ENDEKSİ, BANKACILIK HİSSELERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE DÜŞTÜ…

BIST 100 Endeksi, dün gelişen ülkelerdeki hafif yükseliş eğilimine karşın Halk Bankası’nın KAP’ta yaptığı özel durum açıklamasında, Uluslararası Bankacılık GMY’sinin ABD’de gözaltına alındığını duyurmasına paralel olarak negatif ayrıştı. Bu haberin ardından, BIST 100 Endeksi’nde ağırlığı yüksek olan ve sene başından beri %29 getiri sağlayan Halk Bankası hisseleri, günü %14 kayıpla tamamladı. Bu paralelde, BIST Bankacılık Endeksi günü %2,0 düşüşle tamamlayarak BIST 100 Endeksi’ndeki %1’lik düşüşe öncülük etti. BIST Sanayi Endeksi’ndeki düşüş ise sınırlı kaldı ve günü %0,1 düşüşle tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

GÜNDEM ABD DIŞİŞLERİ BAKANI TILLERSON TÜRKİYE’YE GELİYOR…

SAAT 15:30 ABD GSMH BÜYÜME VERİSİ…

FED üyelerinin açıklamalarına göre 2017 yılı faiz artırım beklentileri güçlü kalmaya devam ederken gelişen ülkeler para birimi sepeti son 3 gündür hafif düşüşte olup sabah itibariyle Asya piyasaları %0,5 değer kaybetti. Bugün de ABD Dışişleri Bakanı’nın Türkiye’deki temaslarının ardından, özellikle Suriye konusundaki yapılacak açıklamalar piyasa tarafından yakından izlenecek. Ekonomik veri olarak ise, ABD ekonomisinde GSMH büyümesi verisi takip edilecek olup bir önceki çeyreğe göre yıllıklandırılmış olarak FED beklentilerine uygun şekilde %2,0 yükselmesi bekleniyor. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay hareket etmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

Bankacılık Sektörü…Pozitif… BDDK’nın açıkladığı verilere göre, Bankacılık Sektörü net karı, Şubat 2017’de, geçen aya kıyasla %29, geçtiğimiz senenin aynı dönemine kıyasla ise %127 artışla 4,758 milyon TL olarak gerçekleşti. Verileri incelediğimizde, kardaki artışın ana sebebi olarak ayrılan genel karşılıkların bir kısmının iptali olduğunu görüyoruz. (BDDK)

CCOLA…Sınırlı Pozitif… Şirket, Türkiye'deki 10. fabrikasını Isparta'da açmaya hazırlandığını ve fabrikanın 2017 yılının ikinci çeyreğinde tamamen faaliyete geçmesinin planlandığını bildirdi. 220 milyon litre (yaklaşık 40 milyon ünite kasa) kapasiteye sahip olan fabrika için toplam yatırım tutarının ise 110 milyon TL olduğu belirtildi. (KAP)

TRCAS…Sınırlı Pozitif… Şirket, bağlı ortaklığı Turcas Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.'nin işletme ruhsatına sahip olduğu Denizli’deki sahasında jeotermal kaynak arama kuyusu sondajını sürdürdüğünü ve jeotermal alanında geliştirdiği arama-üretim bilgi birikimi ile tecrübesini kara sahalarında petrol arama faaliyetleriyle de genişletmeyi hedeflediğini açıkladı. Bu nedenle, şirket, Denizli il sınırları içinde daha önceden yapılmış olan jeoloji ve hidrojeoloji etütlerinin verilerinden yararlanarak, jeofizik etütler gerçekleştirmiş olduğu M-22A paftası için T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne Petrol Arama Ruhsatı başvurusu gerçekleştirdiğini bildirdi. (KAP)

LOGO…Nötr… Şirket, %90,58 oranında hissedarı olduğu Logo Elektronik Ticaret Hizmetleri Anonim Şirketi'nin hissedarlarından Cahit Güvensoy'un Logo Elektronik'te sahibi olduğu 5,700 TL nominal değerli, şirket sermayesinin %9,42 'sine denk gelen, toplam 57 adet hissesinin tamamının 11,3 milyon TL bedelle satın alındığını bildirdi. Bu işlem sonucunda şirket, Logo Elektronik'in %100 sahibi haline geldiği belirtildi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %1,0 düşüşle 109,025 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 108,5 - 109,5 bandında yatay hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün dolar gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası pozitif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası dünü dolar karşısında %0,34 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta Trump reformlarına ilişkin belirsizlik fiyatlamasında beslenen altın, yeni haftada ABD Dolarında görülen tepki alımlarının etkisiyle değer kaybetmekte. Dün altın günü Dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün dolar tüm gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazanırken, euro da söz konusu harekete eşlik ederek günü dolar karşısında %0,44 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)