E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
19 Ocak 2018 - 08:52 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün yatay/hafif alıcılı seyir ile açılması beklenmesine karşın yatırımcıların jeopolitik riskler ve Fitch'in değerlendirmesi öncesinde hafta sonu riski almak istememesine bağlı olarak yatayda tamamlaması beklenebilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ DÖVİZ KURLARINDAKİ GERİLEME İLE YÜKSELDİ...

BIST 100 Endeksi dün, TCMB’nin sıkı duruşun sürdürüleceğini vurgulaması paralelinde döviz kurlarında yaşanan geri çekilme eşliğinde günü %0,2 yükselişle 116,856 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,1 oranında yükselirken, BIST Sanayi Endeksi %0,1 oranında geriledi. Ayrıca dün yurtiçinde TCMB para politikası toplantısı ve faiz oranı kararı takip edildi. TCMB beklentilerimize paralel olarak geç likidite penceresi borç verme faizini %12,75 olarak sabit tuttu. Toplantı metninde ise, enflasyon görünümünde baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız, belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
FITCH’IN TÜRKİYE NOT DEĞERLENDİRMESİ ÖNCESİ YATAY SEYİR…

Bugün gündem yurtiçinde seans sonrasında yapılacak Fitch'in Türkiye not değerlendirmesi, ABD'de ise hükümetin açık kalmasını sağlayacak geçici harcama tasarısının Senato’daki oylaması olacak. Piyasa beklentisi Fitch'in "BB+" olan kredi notu ve "durağan" olan not görünümünde değişikliğe gitmemesi yönünde. Biz de piyasa beklentisine paralel olarak kredi notu ve görünümünde değişiklik beklemezken yapılacak değerlendirme ve yorumların daha önemli olacağını düşünmekteyiz. Fitch'in değerlendirmesinde, Türkiye hakkında pozitif olarak büyümenin güçlü seyrini ve yapısal göstergeler açısından benzer ülkelere kıyasla daha üstün olduğu, negatif olarak ise yüksek enerji fiyatları ile artan cari açık, yüksek enflasyon ve jeopolitik riskleri ön plana çıkarabileceğini öngörüyoruz. Yapılacak açıklamaların ise piyasa üzerinde nötr etki etmesini beklemekteyiz. Sabah itibariyle, Asya piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları yatayda. BIST 100 Endeksi'nin bugün yatay/hafif alıcılı seyir ile açılmasını düşünmemize karşın yatırımcıların jeopolitik riskler ve Fitch'in değerlendirmesi öncesinde hafta sonu riski almak istememesine bağlı olarak yatayda tamamlaması beklenebilir.

ŞİRKET HABERLERİ

HALKB…Nötr… Şirket Genel Müdürü Osman Arslan, sendikasyon ve tahvil ihracında yeniden etkin olmak istediklerini, bunun için uygun koşullların yılın ikinci yarısında sonra oluşacağını ümit ettiklerini söyledi. Ayrıca toplamda 1,5 milyar USD seviyesinde banka kredisi ve eurobond itfasının banka kaynaklarından vadelerinde karşılandığı ve yeni bir tahvil ihracının şu an için planlanmadığı belirtildi. (Business HT)

TAVHL…Sınırlı Pozitif… Şirketin iştiraki olan TAV İşletme Hizmetleri’nin, Kopenhag'daki yolcu salonunu hizmete açtığı bildirildi. 2017'de 29,2 milyon yolcuya hizmet verdiği belirtilen salonu şirket 10 yıl süreyle işletecek. (Dünya)

ALARK…Sınırlı Pozitif… Şirket CEO'su Ayhan Yavrucu iptal edilen Kaynarca-Pendik-Tuzla metro projesinin yapılacağını, belediye ile birlikte finansman modeli için çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca, 2017 yılının şirket için planlanandan daha iyi geçtiği ve 2018 yılında Türkiye ile yurtdışında birçok proje ile ilgilendikleri belirtildi. (Business HT)

TSKB…Nötr… Şirket, 2018 yılında %12-%15 aralığında kredi büyümesi ve %15 net faiz geliri artışı hedeflediğini açıkladı. Ayrıca, 2018 yılı içerisinde özsermaye karlılığının yaklaşık %18 ve düzeltilmiş net faiz marjının ise %3,6-%3,8 seviyesinde olacağının öngörüldüğü paylaşıldı. (KAP)

Beyaz Eşya Sektörü…Sınırlı Pozitif… Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Güler, 2017 yılında 25,7 milyon beyaz eşya satışı gerçekleştiğini, ihracatta 2017 yılında %6, iç piyasada ise %10,7 artış yaşandığını açıkladı. (Dünya)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,2 yükselişle 145,375 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 144,500 – 146,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans sergilerken, Türk Lirası da TCMB’nin sıkı duruşun korunulacağını vurgulaması ve Suriye’ye ilişkin ABD’den gelen ılıman açıklamalar eşliğinde pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %1,2 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi’ndeki düşüşün ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükseliş ile dengelenmesine bağlı olarak yatay seyir izledi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans sergilediği günde Euro da, global görünüme eşlik etti. Ocak vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)