E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te yukarı yön bekleniyor---

BİST'te yukarı yön bekleniyor

BİST'te yukarı yön bekleniyor
07 Nisan 2016 - 09:24 borsagundem.com

Bugün BIST’de yurtdışı piyasalardaki toparlanmaya paralel yukarı yönlü bir açılış bekleniyor

Güvercin FED teması kaç defa satın alınabilir?

Dün açıklanan FED toplantı tutanakları küresel gelişmeler neticesinde faiz konusunda anlaşmazlık olduğuna işaret ediyor. Fakat anlaşmazlık bir çatlama boyutunda değil ve Yellen’in söyledikleri nihai görüş olmayı sürdürüyor. Tutanaklarda yeni bir bilgi olmamasına karşın piyasalar aynı temayı birkaç kez satın alma konusunda ısrarlı. Açıklama sonrasında dolarda değer kaybı Haziran ayı faiz artış ihtimalinde de bir miktar azalama görüldü (%24’ten %19.6’ya). Bu sabah itibarı ile petrol fiyatlarındaki toparlanmanın etkisi ile Asya piyasaları hafif yukarıda işlem görüyor.

Dün TL varlıkların gelişmekte olan ülkelere göre olumsuz ayrıştığını gördük. TL evvelsi gün kapanıştan bu yana 0.12% değer kaybı ile en son sıralarda yer alırken MSCI Türkiye endeksi %2.78 düşüşle GÖÜ endeksinin %3 gerisinde kaldı. Moody’s’in bankaların görünümünü negatifte tutması Cuma günü ülke görünümümde zayıf da olsa iyileşme beklentilerini ortadan kaldırdı. Biz görünüm ve notta herhangi bir değişiklik beklemiyoruz. Öte yandan Merkez Bankası Başkanı değişimine 12 gün kala piyasalar giderek bu konuya daha fazla odaklanacak. Bu anlamda dün Ekonomi Bakanı tarafından faizlerin radikal bir şekilde düşmesi gerektiği yönündeki açıklamanın da TL varlıklardaki olumsuz ayrışmada etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu konunun netleşene kadar piyasalarda oynaklık yaratacağını ve kesinleştiğinde yukarı veya aşağı yönlü önemli bir kırılma noktası olacağı kanaatindeyiz.

Bugün BIST’de yurtdışı piyasalardaki toparlanmaya paralel yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz.

Emre Sezan - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)