E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te yukarı yönlü denemeler görülebilir---

BİST'te yukarı yönlü denemeler görülebilir

BİST'te yukarı yönlü denemeler görülebilir
30 Aralık 2016 - 08:39 borsagundem.com

Borsa İstanbul 78 bin 200 puanın üzerinde kaldıkça yükseliş yaşanabilir

Güne 77,500 seviyelerinden yatay başlayan BİST, günün devamında 78,000 seviyelerine yöneldi. Daha önce aşmayı başaramadığı bu seviyelerde yine satışlarla karşılaşan BİST, kapanışını 77,836 seviyesinden gerçekleştirdi.
Avrupa'da bankacılık sektörüne yönelik devam eden endişeler nedeniyle dün gösterge endeks 3 günlük aralıksız yükselişini sonlandırarak düşüş gösterdi. ABD'de ise düşük işlem hacmi ile beraber borsalar zayıf seyrini sürdürerek günü sınırlı kayıplarla tamamladı. Ekonomi gündeminde ise açıklanan veriler karışık sinyaller verdi. ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 265 bin düzeyine gerilemesi
olumlu karşılanırken, dış ticaret açığını beklentinin üzerinde gelmesi bir miktar moral bozdu.
Bugün yurt içinde Kasım ayı dış ticaret verisi açıklanacak. Yurt dışında ise, önemli bir veri akışı görünmemektedir. Yılbaşı öncesinde Londra piyasaları TSİ 12:30’da ve Almanya ise TSİ 15:00’de erken
kapanış gerçekleştirecek. Ayrıca, Yılbaşı ardından Londra ve ABD’nin Pazartesi günü de kapalı olacağını hatırlatalım. Bu sabah Asya tarafında Japonya ve Çin piyasaları yatay seyrediyor. Dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde son günlerdeki gerileme eğilimine bağlı olarak BİST’in bugüne alımlarla başlayacağını düşünüyoruz. Günün devamında ise 78,200-78,800 aralığına doğru yukarı denemeler sürdürülmeye çalışılacaktır.

Vakıf Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)