E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te zayıf seyrin devamı bekleniyor---

BİST'te zayıf seyrin devamı bekleniyor

BİST'te zayıf seyrin devamı bekleniyor
21 Kasım 2017 - 11:16 borsagundem.com

Dolar ve eurodaki yükseliş hisse senedi piyasasında baskı oluşturuyor

Türk hisse senetleri piyasasının dünkü yüzde 2'lik düşüşün ardından, bu sabah tarihi zirveyi gören dolar/TL'nin de etkisiyle negatif açılış öngörülürken; düşüş kanalındaki endekste gün içinde de zayıf sürmesi bekleniyor. ABD ile devam eden gerilim, NATO'yla yaşanan kriz, siyasilerin faiz açıklamaları, konjonktürel riskler ve bunlara bağlı kurdaki yükselişin baskıladığı BIST-100 dün yüzde 2.19 düşüşle kapanmıştı. Dolar/TL, gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde görülen satış baskısının yanı sıra enflasyon riski, ABD ve Avrupa ile gerilen ilişkiler ve hükümet kanadından gelen faizin düşmesi gerektiğine yönelik söylemlerin Merkez Bankası'na dönük eleştirilerle güçlenmesinin etkisiyle bu sabah 3.94'ü aşarak yeni tarihi zirvede. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta faizlerin inmesi gerektiği vurgusuyla yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın tutumuna dönük eleştirilerinin ardından, dün de Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ "TCMB'nin yaptığı çalışmaların her zaman olumlu sonuçlar doğurmadığına" vurgu yaparak faiz ve enflasyonun daha da düşmesi ve tek haneli rakamlarda kalması için hükümetin ciddi çalışmaları olduğunu söyledi.

Ziraat Yatırım'ın teknik bülteninde, "Kısa ve orta vadeli ortalamalarından uzaklaşan endekste göstergeler net olarak zayıf bir görüntü sergilemekteler... Düşüş kanalı içerisinde olan endeks, dün kanal alt bandından kapattı. Bu kapsamda olası tepki alımlarında 104,600 ilk etapta test edilebilir... Öte yandan dünkü en düşük seviye olan 103,600 desteğinin kırılması durumunda 102,700 ve 102,200 sıralı hedefler olabilir" denildi. Hisse piyasasında ise endeks vadeli işlem kontratları yüzde 0.7 ekside işlem görüyor. Oyak Yatırım'ın notunda da, endekste bu sabah yatay açılış öngörüldüğü, ancak gün boyunca negatif havanın sürmesinin beklendiği ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)