E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'ten hangi hisseler öne çıkıyor---

BİST'ten hangi hisseler öne çıkıyor

BİST'ten hangi hisseler öne çıkıyor
18 Kasım 2016 - 10:43 borsagundem.com

İş Yatırım, dolar kurunda görülen tarihi seviyelerin ardından yayınladığı raporda BIST için önerdiği portföy hisselerini belirtti.

Fed Başkanı Yellen’in dün senato önünde yaptığı konuşmada faiz artırımlarına yakın oldukları mesajı vermesiyle Dolar endeksi psikolojik 100 sınırını aştı. Euro dolar karşısında 1,06 düzeyini test etti. MSCI GOÜ endeksi günü yatay kapatırken MSCI Türkiye endeksi %0,3 değer kaybıyla Ocak ayında gördüğü yılın en düşük değerini test ediyor.
Piyasa fiyatlamalarına göre Fed’in Aralık ayında faiz artışı yapacağı beklentisi neredeyse kesin görülürken 2017 yılının sonuna kadar da birden fazla faiz artışı yapabileceği yönündeki beklentilerde de artış oldu. Geçen hafta Aralık ayında faiz artışı %80 ihtimal olarak fiyatlanırken ağırlıklı beklenti 2017 yılında tek bir faiz artırımının takip edeceği yönündeydi. Bu sabah Asya piyasalarında sınırlı olumlu bir hava görülürken ABD vadeli piyasa işlemlerinde değer kayıpları görülüyor.
Yurtdışı gelişmeler, gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskının süreceğine işaret ediyor. Bu sabah itibarıyla TL (-%2,2) ve ZAR (-%1,4) en çok değer kaybeden para birimleri oldu. Yurtiçi gündemde jeopolitik gelişmeler ve dengeler yine ön planda. PYD’nin bölgede ilerleyişine Türkiye topçu atışlarıyla karşılık veriyor.
Dolar kuru bu sabah 3,38 TL ile yeni zirveleri deniyor. Merkez Bankası dün finansal sisteme ek döviz likiditesi sağlamak amacıyla rezerv opsiyon katsayısında değişiklik yaparak sisteme 700 milyon ABD doları ilave likidite sağlamayı hedefliyor. 11 Kasım’da haftalık bazda MB’nin brüt rezervlerini 2,5 milyar dolar artırarak 106,3 milyar dolara gelirken yabancılar hisse senedinde 0,3 milyar Dolar ve tahvil piyasasında 0,7 milyar dolarlık satış yaptılar. Aynı hafta yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatlarında 2 milyar doların üzerinde gerileme olurken dolar kurunun yükselişini sürdürdüğünü gördük.
Yaklaşık bir ay önce BIST için önerdiğimiz model portföyde bankaların ağırlığını endeks ağırlığının altına çekmiş ve öneri portföyüne satışlarında döviz bazlı gelirlerin payı yüksek olan, borçluluğu nispeten az ve kendine has büyüme beklentileri olan hisse senetlerine ağırlık vermiştik. Döviz geliri yüksek buna karşın maliyetlerinin önemli kısmı TL olan şirketler de önümüzdeki dönemde portföyleri hedge amaçlı kullanılabilir.
Teknik olarak BİST-100 endeksi dün 2003 yılından bu yana korunan dolar bazındaki trend çizgisinin tam üzerinde kapanış yaptı. BİST-30 ise benzer şekilde bakıldığında uzun vadeli dolar bazındaki trend çizgisinin altında seyretmekte. Bu trend çizgisinin üzerinde kapanış yapılmadan piyasada yeni bir yukarı yönlü hareketin başladığından söz etmek mümkün değil.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri 18/11/2016

 

Döviz pozisyonu kuvvetli kur riski az hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)