E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin 100 bin dolar hedefine doğru ilerliyor---

Bitcoin 100 bin dolar hedefine doğru ilerliyor

Bitcoin 100 bin dolar hedefine doğru ilerliyor
14 Mart 2021 - 07:17 borsagundem.com

Dünyanın en zengin isimlerinin ve halka açık şirketlerin yanı sıra yatırım bankalarının alım yapmaya başladığı kripto para 61 bin dolara geçerek yeni bir zirve daha yaptı

Kurumsal alımların yanında, birçok sektörde ücretlendirmede kripto para kabul eden  şirket sayısının da giderek artmasıyla, Bitcoin 61,683.86 dolarlık yeni zirveyi gördü. Kripto para piyasalarının en büyük hacimli birimi Bitcoin'in önceki zirvesi, 21 Şubat'ta gördüğü 58,330.57 dolardı.
Son 24 saat içinde 56,373.28 ve 61,683.86 dolar arasında dalgalanan Bitcoin, yüzde 9.00 artışla 61,315.00 dolara yükselirken, birimin haftalık kazancı da yüzde 24.25 olarak hesaplandı. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi de, 1 trilyon 141 milyar dolara yükseldi.
Kripto para piyasalarının ikinci büyük birimi Ethereum da son 24 saatte yüzde 9.59 artışla 1,805.79 dolara yükselirken, haftalık kazancı da yüzde 15.16 düzeyindeydi; birimin piyasa hacmi de 219.39 milyar dolara yükseldi.
Tüm piyasalarda toplam Piyasa hacmi de, 1 trilyon 831 milyar dolara yükseldi. Kripto para piyasalarına  yönelik kurumsal ilginin artmasının ardından yaşanan hızlı tırmanışla, toplam piyasa hacmi ilk kez 7 Ocak'ta 1 trilyon dolar ve ilk kez 15 Şubat'ta 1.5 trilyon Dolar sınırını aşmıştı.
Kripto para piyasalarındaki toparlanma hareketlerinin etkisiyle, son 24 saatte en yüksek hacimli 100 birimden dokuz birimin değeri düşerken, düşenlerden bir birim de ilk 10 birim arasındaydı.
Toplam 8,795 kripto para biriminin işlem gördüğü 36,375 piyasadaki toplam piyasa hacminin yüzde 62.1'ini Bitcoin, yüzde 12.0'sini de Ethereum oluşturuyordu. Tüm piyasalarda 24 saatlik işlem hacmi 147 milyar dolar düzeyindeydi.

Bitcoin 60 bin doları geçerek rekor kırdı

ABD merkezli elit otel markası olan Kessler Collection, kripto para ödemelerini kabul edeceğini açıkladı.
Cointelegraph'ın haberine göre otel zinciri, Bitcoin ödemelerini kabul etmek için kripto ödeme ağ geçidi hizmeti BitPay ile ortaklık kurdu.
Kabul edilen diğer kriptolar arasında Ether (ETH) ve Dogecoin (DOGE) gelirken; USD Coin (USDC), Paxos Standard (PAX), Binance USD (BUSD) ve Gemini dollar (GUSD) isimli stablecoin'lere de destek veriliyor.
Kessler Collection, sunduğu ürün ve hizmetler için kripto para ödemelerini mümkün kılmak üzere BitPay ile ortaklık yapan lüks markalar arasına katıldı.
Kripto ödemelerini benimseyerek, dünyanın dört bir yanından gelen konukların üzerindeki "forex" yükünü azaltmaya yardımcı olacaklarını vurgulayan, Kessler Collection Finans Müdürü Fravy Collazo, "Bu gelişme, konaklama sektöründeki en yenilikçi konseptlerden biri. Kripto para biriminin kesinlikle kabul göreceğine inanıyorum ve BitPay ile ortaklığımız ödeme sürecinde daha fazla seçenek sunmamızı sağlıyor" dedi.
Seyahat acentesi Travala'nın Şubat raporunda, şirketin en büyük aylık gelir kalemleri arasında yüzde 68 ile sanal para birimlerinin geldiği açıklandı.  




BÜYÜK ŞİRKETLER ALIMA GEÇTİ

Borsagundem.com'un yaptığı derlemelere göre, Bitcoin özellikle Tesla ve Space X'in CEO'su Elon Musk'ın sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımlar ve şirket hisseleriyle gerçekleştirilen milyarlarca dolarlık toplu alım sonrası rekor üzerine rekor kırarak yükselişe geçmişti. Tesla'nın yanı sıra BNY Mellon Bankası, gayrimenkul yatırım şirketi BlackRock Inc, Mastercard, Square ve MicroStrategy gibi dev şirketlerin de Bitcoin'e yatırım yapması kripto para piyasasını hareketlendirmişti.

Twitter, Uber ve General Motors Co. gibi birçok büyük şirketin şu anda kripto para birimlerini kabul etme ve bu sistemlere yatırım yapmayı gözden geçirildiği biliniyor.

Dünyadaki Bitcoin kaynağı 21 milyon ile sınırlı. Bunun 18,5 milyonu halihazırda sirkülasyona girmiş durumda. Yani geriye madenciler tarafından üretilebilecek 2,5 milyon Bitcoin kaldı.

Bitcoin madenciliği yüksek kapasiteli bilgisayarların son derece karmaşık matematiksel problemleri çözmesi ile yapılıyor. Bu matematiksel problemlerin elle ya da klasik kişisel bilgisayarlarla çözülmesi ise mümkün görünmüyor.

Dünyanın bir çok yerinde Bitcoin kullanan mağazalar ve restoranlar bulunuyor. Uzun zaman sonra sanal ödeme platformu Paypal'un Bitcoin’i ödeme sistemi olarak tanıması sonrası bu kripto para birimiyle alışveriş imkanını çok geniş bir yelpazeye taşımış oldu.

Geçtiğimi şubat ayında sosyal medya devi Twitter'ın İcra Kurulu Başkanı (CE0) Jack Dorsey ile ünlü hiphop sanatçısı Jay- Z birlikte Bitcoin fonu kuracaklarını açıklamıştı.

Balinalar derine daldı: Bitcoin aldı

 

Pandemi döneminde borsada öne çıkan sektörler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cem14 Mart 2021 18:30

    100 e gidiyor 200 gidiyor haberleriyle millet gaza geliyor gideceği tek yer anasın..........somut şeyler alın

  • Bilgisayar resimlerini de güzel çizmişler14 Mart 2021 16:55

    Bıktım bu kripto para haberlerinden.. Virüs pandemisinden nasıl bıktıysam öyle bıktım. Hayatımızdan birgün çıkıp gidecek diye düşündüğüm iki şey; virüs ve kripto para. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • vatandaş14 Mart 2021 16:00

    bir varmış birde yokmuşşşşşşşşşşş,bunu icat edenler harç bitti yapı paydos derse elinize en tatlısından bir jet tosuncuk karması bir şey çıkar demedi demeyin,sonra ah vah etmeyin dibini bilmediğiniz kuyuya girmeyin ,sonra canlı kuru yolum tavuk gibi olursunuz ,allah allahhhhhh ilallahhhhhhhhh ,kurtar bizi baba dersiniz ama demirelde yok artık benden demesi sizden düşünmesiiiii

  • ytd14 Mart 2021 15:08

    Cripto şöyle kötü, Böyle kötü diye bilmeden cahilce yorum yapanlara inanmayın, Aynı şekilde uçacak kaçacak diyenlerde.kendiniz araştırın kendiniz karar verin. Ama MASTERCARD BİLE YATIRIM YAPTIYSA ÇOK DERİN ARAŞTIRIN DERİM.kaybetmeyi göze alabileceğim küçük bi miktar aldım bekliyorum bakalım ne olacak.ytd

  • Dobra14 Mart 2021 13:04

    Arz talep işlemez bu düzene.çeşmenin başındakilerin istediği yere kadar gider sonra buhar olur.bu yazıdan ekran görüntüsü alın.ya da sanal zenginliğinizin tadını çıkarın.

  • DCEP14 Mart 2021 15:04

    Adam ne anlatıyor sen ne anlamışsın...bunuda yazın kenara doları tahtından edecek cripto para Çin merkez bankasının üreteceği DCEP olacak

  • Oğuz Kağan 14 Mart 2021 10:52

    İki sene önce btc 3800 usd ye düşünce 2 btc almıştım Türk borsasından şimdi baktım 937.183 tl bakiye var yani çok bir para yatırmadım ama güzel kazandırıyor

  • Hakan yılmaz14 Mart 2021 10:42

    100.000 dolar nedir ya hedefi milyon milyon dolarlar kesinlikle 500 milyon dolardan önce satmam tl işime yaramaz dolar demode altın hurda btc favori 2017 de almıştım daha duruyor o sene başbakanlık bursu ve Add bursunu yatırmıştım şimdi şuan satsam bir kaç apartman alacak param var ama satmayacak daha da çıkacaktır

  • Berber Bekri 14 Mart 2021 09:50

    Son günlerde ki haberlere bakın nerde kara para aklayan var coingiller alıyor dün daha istanbulda bi kamyon Çinli nin pasaportuna el koyup bi siteye tıkmışlar coinletmişler yani anlayacağınız coin peşinde koyun olmayın bunlar benim gibi tıraş etmezler kırkarlar demedi demeyin

  • Haci sülo14 Mart 2021 10:44

    Knk onlar korsan coin yada ponzi ciler kripto paralar gelecektir benim bir arkadaşım 100 dolarken almaya başladı ayrıca madencilikte yapıyor şimdi gemisi var dünya turunda

  • Zengin pech14 Mart 2021 09:37

    800 dolara aldığım 8 btc duruyor hedefim olan 800.000 usd olana kadar beklicem olursa 6.4 milyar dolar param olacak koç ailesini geçecem tr de en zengini olucam