E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBitcoin CME'de işlem görecek ---

Bitcoin CME'de işlem görecek

Bitcoin CME'de işlem görecek
31 Ekim 2017 - 18:52 borsagundem.com

Dünyanın en büyük vadeli piyasa işletmecisi CME tarafından bugün yapılan açıklamada yılın dördüncü çeyreğinde kripto para biriminde işlem yaptırmaya niyetli olunduğu ifade edildi.


Dünyanın en büyük vadeli piyasa işletmecisi CME tarafından bugün yapılan açıklamada yılın dördüncü çeyreğinde kripto para biriminde işlem yaptırmaya niyetli olunduğu ve bunun için yetkili otoritenin onaynın beklendiği ifade edildi.
Yeni sözleşme nakit bazlı olacak ve CME'nin CF Bitcoin referans oranını (BRR) temel alacak. Bu temel günde bir kez Bitcoin'in dolar cinsinden fiyatı üzerinden belirlenecek. Bitcoin CME'de listelenecek ve CME'nin kurallarına bağlı olacak.

CME Group ve İngiltere merkezli Bitcoin vadeli işlemler Kripto İmkanları LTD tarafından geçen yılın Kasım ayından bu yana BRR oranları yayınlanıyor. BRR spot piyasada Londra saati ile 16:00'd oluşan dolar cinsinden fiyat baz alınarak hesaplanıyor.

Kriptor para biriminde işlem yaptıran borsalardan Bitstamp, GDAX, itBit ve Kraken halen BRR'ın hesaplanmasına yönelik fiyata katkı sağlıyor.

CME Group'un başkanı ve CEO'su konumundaki Terry Duffy konuya ilişkin açıklamasında "Müşterilerin gelişmekte olan kripto para piyaslarına yönelik artan ilgisinin ışığında bitcoinde vadeli piyasa sözleşmelerini işleme almaya karar verdik" ifradelerini kullandı.

Büyük ölçekli ve düzenlemelere tabi olan bir borsanın bitcoin ürününü işleme almasının krpito para biriminin ana akım finans alanında kabul görmesini kolaylaştıracak gibi görünüyor. Ki bazı kripto para birimi borsaları yolsuzluk ve aldatma gibi suçlamalara maruz kalmıştı.

CME'nin açıklamalarında Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyelerine sıçrayarak 6400 doların üzerini test etti.

Bitcoin'in bu yıl yaşadığı yükseliş Wall Street analistleri arasında bölünmeye neden oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)