E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBitcoin fiyatlarını bekleyen büyük tehdit: Ölüm haçı---

Bitcoin fiyatlarını bekleyen büyük tehdit: Ölüm haçı

Bitcoin fiyatlarını bekleyen büyük tehdit: Ölüm haçı
09 Haziran 2021 - 17:54 borsagundem.com

Bitcoin’de haftalardır süren düşüş trendi uğursuz bir piyasa modeline işaret ediyor. 50 günlük fiyat ortalamasının 200 günlük ortalamanın altında olması anlamına gelen 'ölüm haçı' Bitcoin için kaçınılmaz görünüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para birimi Bitcoin’de sert düşüşler görülmeye devam ediyor. Bloomberg’in haberinde analistler oldukça karamsar bir teknik modelin oluşabileceği konusunda uyardı. Bitcoin ölüm haçı olarak bilinen piyasa modeline yaklaşıyor olabilir.

Dünyanın en büyük kripto para birimi düşüşe geçerek son 50 gündeki ortalama fiyatını 200 günlük hareketli ortalamasına yaklaştı. Habere göre Bitcoin’in kısa vadeli hareketi eğer uzun vadeli hareketinin aşağısında inerse dev kripto para birimi uğursuz olarak gösterilen modelin içerisine girebilir. Ölüm haçı modeli genellikle daha sert düşüşlerin geleceğine dair ipucu veren bir teknik gösterge olarak biliniyor.

Ancak Bitcoin borsalara ilişkin teknik göstergelere uyum sağlayan bir piyasa varlığı olmayabilir. Dünyanın en büyük kripto para birimi en son Mart 2020'de ölüm haçını işaret ettiğinde, kripto para birimi sert bir biçimde yükselişe geçmiş ve iki ay sonrasında da altın bir haç oluşturmuştu. Modeli tersine çeviren Bitcoin’de ölüm haçı kazanç serisine engel olamamıştı. Ancak, dev kripto para birimi Kasım 2019'da oluşturduğu bir ölüm haçının ardından bir ay sonra yaklaşık %5’lik bir düşüş göstermişti.

Quantum Economics'in Kurucusu Mati Greenspan, henüz ölüm haçına gelinmese de "çarpışma bu noktada kaçınılmaz görünüyor" diye yazdı. Greenspan "Bir ölüm haçı, fiyatların bir süre daha düşük kalabileceğinin bir göstergesi olabilir" ifadelerine yer verdi.

Bitcoin son haftalarda düşüş trendi sarmalında kaldı ve rekor seviyeye ulaştığı Nisan ortasından bu yana yaklaşık %45 değer kaybetti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre son satış dalgası, milyarder Elon Musk'ın kripto para birimini madenlerinin kullandığı enerji miktarını kamuoyu önünde azarlamasıyla daha da şiddetlenmişti. Kripto madenciliği faaliyetlerinin yoğun olduğu Çin’de piyasa düzenleyicilerinin tedbirleri de piyasalardaki havanın sertleşmesine neden oldu.

Bitcoin, Salı günü ABD yetkililerinin enerji boru hattı şirketi Colonial Pipeline'ın ödediği fidyeyi geri almasının ardından düşüş göstermişti. Geçtiğimiz haftalarda bilgisayar korsanları fidye yazılım üzerinden ABD’nin en büyük boru hattını yöneten şirketin sistemlerini ele geçirmiş ve fidye ödemesini de Bitcoin üzerinden almıştı. ABD'li yetkililerin Bitcoin’le yapılan ödemeyi geri kazanılması devletlerin kripto paraların üzerinde olduğunu işaret etti. ABD kolluk kuvvetleri ülke sınırlarında yasadışı faaliyet gösterilse bile internet üzerinden suçluları takip edebilecek kapasitede olduğunu kanıtladı.

Bu arada kripto para analistleri 30 bin dolar seviyesinin Bitcoin için kritik seviye olduğunu belirtiyor. Geçtiğimiz ay gerçekleşen sert satış dalgası sırasında kısa bir süre bu seviyeye inen Bitcoin’in yeniden 30 bin dolara inmesi büyük bir sorun oluşturabilir. Zira analistlere göre yeni bir satış dalgasında 30 bin dolar ile 20 bin dolar arasında bir destek seviyesi bulunmuyor.

Greenspan ölüm haçı öngörüleri konusunda bir uyarıyı da eklemeyi unutmuyor. Genellikle altın haç tarafından takip edilen ölüm haçı Bitcoin için boğa piyasası anlamına da gelebilir. Greenspan, “Fiyatlar bu seviyede dibe vurduysa, piyasa hazır olduğunda güçlü bir rallinin takip etmesini bekleyebiliriz” dedi.

Bitcoin düşmeye devam edecek mi?

 

Bitcoin kullanan yasa dışı bahis çetesi çökertildi!

 

Deutsche Bank: Enflasyon saatli bomba gibi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)