E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin heyecan verici bir boğa piyasasının başlangıcında olabilir---

Bitcoin heyecan verici bir boğa piyasasının başlangıcında olabilir

Bitcoin heyecan verici bir boğa piyasasının başlangıcında olabilir
08 Ekim 2024 - 15:04 borsagundem.com

Bitcoin’in yaz boyu yatay hareket etmesi yatırımcıları uyutmuş durumda.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Veriler, Bitcoin’in boğa piyasasına hazır olduğuna işaret ediyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, kripto para piyasasının en hacimli parası Bitcoin tüm yaz boyunca yatay hareket etti. Birçok kişi yukarı yönlü oynaklığın olmaması nedeniyle uyutuldu. Ancak genel kanaat, tetikte olmak gerektiği yönünde.

Halving yılının 4. çeyreği

The Pomp Letter’da yer alan makaleye göre, Bitcoin heyecan verici bir boğa piyasasına girmek üzere olabilir. Bu görüş, şu andan itibaren Kasım ayı ortasına kadar fiyat hareketlerinde belirgin dalgalanmalar ve artışlar yaşanması gerektiğini ortaya koyuyor. Hareketin şiddetini tahmin etmek her zaman zor olsa da yeni bir yükseliş dalgasının kripto para yatırımcılarını bekliyor olması olası.

Bu noktada, yarılanma (halving) yıllarının 4. çeyreğinin yukarı doğru hareketin başladığı dönem olarak kabul edilmesi önem taşıyor. Uzmanlar, bu alanda bu yıl da farklı bir senaryo olacağını öngörmüyor.

Bitcoin ağının sağlığı

Bu bağlamda, Bitcoin ağının sağlığına daha yakından bakmak gerekiyor. İlk olarak, 2024'ün ilk çeyreğinden sonra aktif adreslerin düştüğü görülüyor. Fiyat yatay veya aşağı yönlü olduğunda daha düşük adres hacmi beklenmesi gerekiyor; tam da bu yüzden aktif adreslerde yaşanan düşüş çok şaşırtıcı değil. Ancak bu veri, fiyat yükselmeye başlarsa zincire ne kadar hacmin geri gelebileceği konusunda iyi bir fikir veriyor.

Bir diğer nokta ise, en az 1 tam Bitcoin’e sahip zincir üstü Bitcoin adreslerinin sayısının yazın büyük bölümünde yatay seyretmesi. Aynı durum sıfır olmayan bakiyelere, örneğin 0,01 Bitcoin veya 0,1 Bitcoin bakiyesine sahip adresler için de geçerli.

Yatırımcılar satış yapmak istemiyor

Ayrıca, kripto borsalarında tutulan toplam Bitcoin’in Ocak 2023'ten bu yana sabit kaldığı da görülüyor. Bu, çok fazla değişiklik olmadan uzun bir süre sahiplerinin Bitcoin'lerini borsalara taşımamasının ve insanların çoğunun mevcut fiyatlardan satış yapmaya istekli olmadığının bir işareti anlamına geliyor.

Hashrate de son birkaç aydır yatay seyrediyor. Bu, son yıllardaki parabolik yükselişi takip eden bir gösterge olarak öne çıkıyor. Bitcoin, dünyanın en güçlü bilgisayar ağı olmaya devam ediyor ancak hangi veri noktasının önde gelen gösterge olduğu konusundaki yoğun tartışma Sürüyor: Bitcoin'in fiyatı mı yoksa hash oranı mı?

Yüzde 65 hareketsiz

En önemli veri noktalarından biri de, dolaşımdaki tüm Bitcoin’lerin yüzde 65'inin son 12 ayda hareket etmemiş olması. Bu, Aralık 2023'teki yüzde 70 seviyesinden biraz düşmüş olsa da çok sağlıklı kalmaya devam ediyor. Cüzdanlarında Bitcoin bulunduran uzun vadeli yatırımcı sayısı arttıkça dolaşımdaki arz için daha az likidite oluyor; bu da fiyatı yükseltmek için daha az net yeni yatırımcı gerektiği anlamına geliyor.

Zaman çerçevesini ikiye katlar ve 2 yıla çıkardığınızda dolaşımdaki tüm Bitcoin’lerin yüzde 50'sinden fazlasının hareket etmediği görülüyor. Bu, Bitcoin fiyatının o dönemde üç katına çıkmasına rağmen doğru bir veri olarak öne çıkıyor.

2024’ün en iyi performans gösteren varlığı

Tüm bu verilerle ilgili ilginç ve pozitif olan bir diğer ve belki de en önemli nokta ise Bitcoin’in 2024 yılının hala en iyi performans gösteren varlık sınıfı olması.

Sonuç olarak, yatay seyreden yaz ayları neredeyse bitti gibi. Bitcoin'ciler varlıklarını uzun vadede tutmaya devam ediyor. Bu da dolaşımdaki likit olmayan arzı yükseltmek için sadece biraz yeni ilginin yeterli olacağı anlamına geliyor.

Tüm bunlar, fiyatın gelecek bir veya iki ay içinde tekrar eğlenceli olmaya başlamasının muhtemel olduğunu ortaya koyuyor.

JPMorgan'dan kritik Bitcoin tahminiJPMorgan'dan kritik Bitcoin tahmini

 

Bitcoin'in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto bulundu mu?Bitcoin'in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto bulundu mu?

 

Bitcoin madencilerinin kazançları bir yılın dibindeBitcoin madencilerinin kazançları bir yılın dibinde

 

Bitcoin ETF'lerinden 243 milyon dolar net çıkışBitcoin ETF'lerinden 243 milyon dolar net çıkış

 

SEC kripto piyasası gözetimini kısıtlayan kararı temyize götürecekSEC kripto piyasası gözetimini kısıtlayan kararı temyize götürecek

 

Kripto para piyasasının geleceği risk sermayesinin elindeKripto para piyasasının geleceği risk sermayesinin elinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)