E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin Kasım ayına kadar yatay seyredebilir---

Bitcoin Kasım ayına kadar yatay seyredebilir

Bitcoin Kasım ayına kadar yatay seyredebilir
15 Ağustos 2024 - 15:28 borsagundem.com

Bitcoin fiyatının Kasım ayına kadar durgun kalması bekleniyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ağustos ayına yüksek volatiliteyle giren piyasalara kripto para piyasaları ve Bitcoin de katıldı. Ancak Bitcoin’de bundanki sonraki seyrin daha yumuşak geçmesi bekleniyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Bitcoin fiyatını 3 katalizörün etkilemesi bekleniyor. Tahminler ise kripto para piyasasının en hacimli parasının Kasım ayına kadar durgun seyredeceği yönünde.

50 bin ila 70 bin dolar arası

MarketWatch’tan Frances Yue’nun haberine göre, riskli varlık piyasaları, bu ayın başlarında görülen aşırı oynaklıktan sonra büyük oranda istikrara kavuştu çünkü durgunluk korkuları ve Japon Yeni’nin ‘carry trade'inin çözülmesi küresel piyasalarda satış dalgalarına yol açtı.

Kripto varlık yöneticisi Galaxy Digital Holdings’de araştırma başkanı olan Alex Thorn, beklenmedik büyük bir olay olmadığı takdirde Bitcoin'in Kasım ayına kadar 50 bin ila 70 bin dolar aralığında işlem görmeye devam edeceğine inandığını ifade ediyor.

Alex Thorn, gelecek aylarda kripto fiyatlarındaki hareketlerin büyük ihtimalle makroekonomik koşullar, Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimleri hakkındaki güncellemeler ve iflas etmiş kripto para borsaları FTX ve Mt. Gox tarafından alacaklılara yapılan geri ödemeler gibi bazı dijital varlıklara özgü olaylar tarafından yönlendirileceğini söylüyor.

Makroekonomik koşullar ve Fed

Finans piyasalarındaki yatırımcılar, ABD ekonomisinin sağlığına işaret eden verileri ve Fed'in faiz oranı indirimi yörüngesine dair ipuçlarını yakından izliyor. Thorn, Fed'in Eylül ayında faiz oranını düşürmesi durumunda bunun genel olarak riskli varlıklar için olumlu olacağını belirtiyor.

Yine de, Eylül ayındaki bir indirimin büyük ölçüde fiyatlandırıldığı görülüyor. Thorn yakın zamanda paylaştığı bir notta, “Fed bir yönde sürpriz yapmazsa, bunun Bitcoin üzerinde yakın vadede büyük bir etkisi olması muhtemel değil” diyor.

CME FedWatch Tool'a göre, Fed fonlu vadeli işlem yatırımcıları Eylül ayında çeyrek puanlık bir faiz indirimi için yüzde 57,5, yarım puanlık bir indirim için ise yüzde 42,5’lık bir olasılığı fiyatlıyor.

Başkanlık seçimi cephesi

Seçim cephesinde, kripto yatırımcıları Trump'ın zaferini destekliyor çünkü eski başkan bir Bitcoin rezervi oluşturma ve kriptonun çoğunlukla ABD'de çıkarılmasını sağlama sözü vermiş durumda.

Thorn, yaptığı açıklamada, kripto yatırımcılarının, Bitcoin'in fiyatının Trump'ın kazanma olasılığıyla ilişkili olduğunu gösteren yeterli istatistiksel kanıt olmamasına rağmen, başkanlık yarışı etrafında bahis oynadıklarını söylüyor.

FTX ve Alameda Research

Ayrıca, varlıkların arz ve talebini etkileyebilecek kriptoya özgü olayları izlemek de bu süreçte faydalı görünüyor. Geçen hafta, ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Peter Castel, FTX ve kardeş şirketi Alameda Research'ün alacaklılara 12,7 milyar dolar nakit ödemesini gerektiren bir sulh kararını onayladı. Thorn, bunun Bitcoin için yükseliş eğilimi gösteren bir gelişme olduğunu belirtiyor. FTX hala kripto varlıklarını satma sürecindeyken Arkham Intelligence tarafından izlenen veriler, iflas eden borsanın Salı günü itibarıyla yalnızca 0,1'den az Bitcoin tuttuğunu gösteriyor.

Bu arada, bazı bireysel ve kurumsal alacaklıların kripto satın almak için aldıkları nakit geri ödemeyi kullanabileceği düşünülüyor ancak FTX'teki alacakları satın alan sıkıntılı fonların bunu yapma olasılığı düşük kabul ediliyor. Thorn, “Bu alacaklıların çoğu FTX'ten kripto almak istemiş olabilir ancak iflas yasaları ve kuralları nedeniyle bunun yerine nakit alacaklar” diyor.

Bitcoin, FTX'in çökmesinden bu yana önemli ölçüde yükseldi ve Çarşamba günü yaklaşık 59.408 dolardan işlem gördü. Bu, borsanın iflas başvurusunda bulunduğu Kasım 2022'de 16.000 doların altındaki döngüsel düşük seviyeden yüzde 270 oranında artış anlamına geliyor.

Mt. Gox

Yine de, Bitcoin iflas etmiş kripto borsası Mt. Gox ve çeşitli hükümetlerden potansiyel satış baskısıyla karşı karşıya bulunuyor. Temmuz ayından bu yana, Mt. Gox, on yıldan uzun bir süre önce iflas etmiş platformun hacklenmesinde varlıklarını kaybeden alacaklılara kripto paralarını geri ödüyor. Arkham Intelligence'ın verilerine göre, borsa hala kripto paranın mevcut fiyatına göre yaklaşık 2,7 milyar dolar değerinde olan 46.000'den fazla Bitcoin tutuyor.

Alman ve ABD hükümetleri ayrıca bu yılın başlarında ele geçirdikleri bazı Bitcoin’leri satarak kripto paraya daha fazla yük bindirmiş durumda. Arkham Intelligence'a göre, Alman hükümeti elden çıkarma işlemini tamamlamış olsa da, ABD hükümeti hala yaklaşık 12 milyar dolar değerinde olan 200.000'den fazla Bitcoine sahip.

Kripto girişimlerine yatırım

PitchBook'un bir raporuna göre, kripto girişimleri bu yılın ikinci çeyreğinde altyapı projelerinin başı çektiği 503 anlaşmada toplam 2,7 milyar dolar topladı. Rapora göre, işlem hacmi yüzde 12,5 oranında düşmesine rağmen yatırılan sermaye bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,5 oranında arttı. Raporda, kripto varlıklarının fiyatları yüksek kalırken kurumsal benimsemenin arttığı belirtilirken bunun yatırım değerlerinde üst üste üçüncü çeyrek artış olduğu belirtildi.

Yine de, PitchBook analistleri raporda, “Toplam kripto piyasa değeri ile özel kripto girişimlerine yapılan yatırımlar arasındaki tarihsel olarak güçlü pozitif korelasyonun zayıfladığı görülüyor” denildi.

Kripto sektörünün piyasa değeri artık bir önceki döngüdeki zirvesinin yüzde 93'üne ulaştı. Ancak bu yılki girişim sermayesi yatırımları 2022'de görülen 29,4 milyar doların gerisinde. Analistler, bunun 2021 ve 2022'ye kıyasla yavaş kalan daha geniş kripto girişimi alanındaki eğilimi yansıttığını belirtiyor.

Bitcoin’de toparlanma devam edecek mi?Bitcoin’de toparlanma devam edecek mi?

 

Bitcoin’de yön neresi?Bitcoin’de yön neresi?

 

Bitcoin'de 'resesyon'  depremi! Düşüş yüzde 18'i aştıBitcoin'de 'resesyon' depremi! Düşüş yüzde 18'i aştı

 

Peter Schiff: Bitcoin ETF’lerinde kitlesel tasfiye başladıPeter Schiff: Bitcoin ETF’lerinde kitlesel tasfiye başladı

 

Kripto para borsası  FTX müşterilerine 12,7 milyar dolar ödeyecekKripto para borsası FTX müşterilerine 12,7 milyar dolar ödeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)