E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin mi borsa mı? Hangisi fazla kazandıracak---

Bitcoin mi borsa mı? Hangisi fazla kazandıracak

Bitcoin mi borsa mı? Hangisi fazla kazandıracak
15 Ocak 2020 - 14:21 borsagundem.com

Marketwatch’un haberine göre Bitcoin borsalardan daha iyi bir yıl geçirecek, yüzde 20’den fazla yükselecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Marketwatch’un çeşitli kaynaklara dayandığı haberde dijital para birimleri, yeni başlayan blockchain ve kripto varlıkları alanındaki yeni yatırımcılar sayesinde belirgin bir meşruiyet kazanmaya devam ediyor. Haberde varlık yöneticileri müşterilerine paralarını euro ve dolar yerine istikrarlı sanal paralara geçmelerini tavsiye ettiğini yazdı.

Bitcoin 2019 yılında yaklaşık % 98 arttı. 2020’nin başından itibaren ise %23 prim yaptı. Buna karşılık, S&P 500 endeksi 2019'da % 29 artarken, 15 günlük performansı %2. Dow Jones Endüstriyel Ortalama ise geçen yıl % 22,3 artarken sene başından bu yana % 1,8 arttı. Nasdaq Kompozit Endeksi geçen sene % 20 artarken senenin başlarındaki artış % 3,5. 

ABD’nin İranlı General Kasım Süleymani’yi öldürmesinden sonra artan jeopolitik riskler Bitcoin’in yükselmesinin sebebi olarak görüldü. Gerilim yumuşama dönemine girmesine rağmen Bitcoin yükselmeye devam ediyor.  

Marketwatch’a konuşan makroekonomik araştırmalar yapan şirket sahibi Yves Lamoureux’a göre şu anda 8.740 dolar olan Bitcoin’in içsel değeri 11.000 dolar, 2020 sonunda hedef ise 16.000 dolar civarında. Rakamlara işaret eden Lamoureux, sözlerini iddialı bir şekilde noktalıyor: Borsalardan daha iyi bir yıl geçirecek, yüzde 20’den fazla yükselecek.

 

SBI ve GMO Texas'da Bitcoin çıkarmak üzere anlaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)