E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin sert düşüş sonrası yükseliyor---

Bitcoin sert düşüş sonrası yükseliyor

Bitcoin sert düşüş sonrası yükseliyor
23 Aralık 2017 - 12:53 borsagundem.com

Bitcoin yüzde 30'u aşan düşüş sonrası bugün yeniden toparlanıyor ve 14 bin doların üzerinden fiyatlanıyor.

BORSAGUNDEM.COM

Düzenliyici otoritelerin balon uyarılarının baskısı altında kalan ve bu korkuyla özellikle yeni yatırımcılardan gelen satışların etkisine girerek gerilemeye başlayan Bitcoin fiyatları gördüğü zirve seviyeden itibaren yüzde 32'ye varan değer kaybı yaşayarak Perşembe günü 10775 dolara kadar geriledi. Bu seviyeden başlayan yükseliş eğişimi fiyatları bugün 14400 dolara taşıdı.

Haftanın başlarında, piyasanın etkili web sitelerinden Bitcoin.com'un kurucularından gelen açıklamada bitcoindeki paylarını satabileceklerinin ifade edilmesi bitcoinde bir satış eğiliminin başlamasına neden oldu.

Geleneksel piyasaların aksine, bitcoinin fiyatlardaki sert hareketler yaşandığı anda işlemleri durdurabilecek bir mekanizması bulunmuyor, bu da fiyatın büyük ölçekli kayıplar yaşamasını kolaylaştırıyor.

Bitcoin'in yaşadığı bu sert düşüş diğer kripto paralarda da etkili oldu ve onların da değer kaybetmesi sonucunu doğurdu.

CoinMarketCap'in açıklamasında "Fİyat hareketleri diğer kripto paralara doğru yansıma buluuyor, piyasa değeri açısından en büyük ikinci para olan Eteherum yüzde 15 oranında geriledi. Bitcoin'in doğurduğu bitcoin cash hafta başında bitcoinde yaşanan düşüşe ters yönde hareket etse de daha fazla dayanamayıp 24 saat içinde yüzde 38 değer kaybetti." ifadelerini kullanıyor.

Öte yandan Bicoin fiyatlarını 10 bin dolardan alıp 18 bin doların üzerine taşıyan gelişme Cboe ve Cme'nin bitcoinde vadeli işlemleri başlatacağı yönündeki açıklamaları ve sonrasında bu işlemleri başlatmaları olmuştu. Piyasalar bu haberi uzun süre satın aldı. İşlemlerin başlamasının ardından da beklenti bittiği için bir satış dalgasının gelmesi bekleniyordu. Beklenen bu dalga Bitcoin.com'un satış haberi ve yetkililerden arka arkaya gelen balon uyarılarının bahane olarak kullanılması ile kendini gerçekleştirme şansı yakalamış oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)