E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin tahtını alternatiflerine kaptırıyor---

Bitcoin tahtını alternatiflerine kaptırıyor

Bitcoin tahtını alternatiflerine kaptırıyor
02 Ocak 2018 - 16:19 borsagundem.com

Bitcoinin kripto para piyasalarındaki baskın rolünü kaybediyor.

BORSAGUNDEM.COM

Bitcoinin kripto para piyasalarındaki baskın rolünü kaybediyor. Alternatif kripto paralara olan iliginin artması bitcoinin piyasa değerinin, toplam kripto paraların piyasa değeri içindeki payının bu zamana kadarki en düşük seviyeye gerilemesine neden oluyor.

Bitcoinin piyasa değeri bugün itibarıyla, 231.8 milyar dolar düzeyinde yani kripto paraların toplam piyasa değerinin yüzde 36.1'i düzeyinde oluşuyor. Bu oran bitcoinin piyasaya sürülmesinden bu yana en düşük seviyeyi ifade ediyor. Bitcoin'in Piyasa değeri oranı şimdiye kadar en düşük yüzde 37.6 seviyesine 2017 Haziran ayında gerilemişti. 2017'nin başında ise bu oran yüzde 80 seviyesindeydi.

Bugün itibarıyla kripto paraların toplam piyasa değeri 640.4 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

2017 yılında bitcoin yüzde 1300'ün üzerinde bir artış yaşadı. Aralık ayında kripto paranın değeri 19738.21 dolar seviyesi ile zirve yaptı. Bunun ardından gelen sert satışlarla yıl 13889.99 dolardan kapandı.
Bitcoin'in 1 Aralık itibarıyla yüzde 55 seviyesinde olan piyasa payındaki düşüş bir ölçüde kendi değerinde yaşanan kayıptan ve bir ölçüde de ethereum, ripple ve litecoin gibi para birimlerine olan ilginin artmasından kaynaklandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)