E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin ve Ethereum’un ardından ilk üçe girdi!---

Bitcoin ve Ethereum’un ardından ilk üçe girdi!

Bitcoin ve Ethereum’un ardından ilk üçe girdi!
19 Şubat 2021 - 14:51 borsagundem.com

Binance Coin, Bitcoin ve Ether'den sonra piyasa değerine göre en büyük üçüncü kripto para birimi oldu.

Binance borsasının yerel para birimi Binance Coin (BNB), tarihte ilk kez piyasa değeri açısından en büyük üçüncü isim oldu.

Kripto veri izleme kaynağı CoinGecko'dan alınan verilere göre, BNB'nin piyasa değeri, en büyük stablecoin Tether (USDT) para birimini yaklaşık 5 milyar dolar geride bırakarak 38 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Binance Coin, son 24 saatte yüzde 47 artışla 257 dolardan işlem görmeye başladı. Son bir haftada yüzde 107 arttı.

BNB, piyasa değerindeki büyümenin yanı sıra, günlük işlem hacmi bakımından da yükseliş yakaladı. Binance Coin'in ortalama günlük işlem hacmi, dün 9 milyar dolarken bugün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 14 milyar dolara ulaştı.

Binance Coin'in piyasa değerine göre ilk üç kripto para birimi arasına girmesi büyük bir yükselişin ardından gerçekleşti. XRP'den daha iyi performans gösteren kripto para, Polkadot (DOT) ve Cardano'nun (ADA) ardından altıncı en büyük kripto para olmuştu.

BNB'nin yükselişi, Binance Smart Chain tabanlı DeFi borsa PancakeSwap'in başarısıyla aynı zamana denk geldi. Merkeziyetsiz finans platformu, son haftalarda parabolik büyüme gördü ve dünkü işlem hacmiyle en büyük merkeziyetsiz borsa olan Uniswap'i geride bıraktı. CoinGecko'ya göre, PancakeSwap'in ortalama günlük işlem hacmi 1,2 milyar dolar olan Uniswap'ı geçerek 1,6 milyar dolara yükseldi.

Binance CEO'su Changpeng Zhao, BNB'nin yalnızca dolar karşısında değil, aynı zamanda dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) karşısında da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. Zhao, "BNB birim fiyatı 0,00001 BTC gibi mütevazi bir değerdeyken, 3 buçuk yılda BTC'ye karşı 480 kat büyüdü" diye yazdı. BNB'nin BTC'ye karşı performansının Binance'in ana hedefi olduğunu söyledi:

BTC'den daha hızlı büyümek her zaman ana hedefimiz oldu. Onu geçmek değil, ama çok çaba sarf ederek daha hızlı büyüdüğümüzü görmek istiyoruz. Aksi takdirde, sadece BTC satın alır ve çalışmayız.

Dolarda 2012’den beri en uzun düşüş

Küresel borsa rotasyonu risk arayışına dönüştü

Musk: Bitcoin nakit paradan daha iyi

Bitcoin 53 bin dolara dayandı

Bitcoin koruması, borsalarda düşüşe karşı zayıf kalıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)