E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'de bir bariyer daha aşıldı---

Bitcoin'de bir bariyer daha aşıldı

Bitcoin'de bir bariyer daha aşıldı
06 Aralık 2017 - 12:56 borsagundem.com

Bitcoin gözleri dışarıya uğratan yükselişini sürdürdü ve kripto para biriminin gerçek değerine ilişkin endişelere rağmen 12 bin dolar bariyerini de aşmayı başardı.

BORSAGUNDEM.COM

Bitcoin, Cuma günü CME ve CBOE'nin bitcoinde vadeli işlemleri başlatacaklarına dair açıklamasının ardından yükselişine hız vermişti. Bu açıklama kripto para biriminin düzenlemelere tabi olmasına yönelik kapıyı açarken, aynı zamanda da ana akım finansal araçlara uyum imkanı getirdi. Bitcoin vadeli sözleşmelerinin ihracı yeni bir varlık sınıfı yolu ile kripto para birimine yatırımları kolaylaştıracak bir unsur oldu.

Bitcoin'in yılbaşından bu yana 10 katın üzerinde bir yükseliş yaşaması düzenleyici otoritelerin dikkatinin yoğunlaşmasına neden oldu. Bazı yüksek profilli piyasa duayenleri örneğin Nobel ödüllü Joseph Stiglitz, kripto paraların yasadışı ilan edilmesi gerektiğini öne sürdü.

CMC Markets piyasalar baş stratejisti Mick McCarthy "Bitcoin'in alım satım metodolojisiin belirlenmesi uzun zaman aldı. Orijinal var oluş düzenli olmayan piyasalardan gelen bitcoin artık gölgelerden sıyrılıp merkezdeki yerini alıyor. Burada bir balon piysası söz konusu ve bu piyasaların karakteristik özelliği balonun ne zaman patlayacağının bilinmezliğidir" değerlendirmelerinde bulunuyor.

Gün içinde 12.276 dolarla rekor seviyelere yükselen bitcoin şu sıralarda 12.200,40 dolardan işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)